PlayStation

Sony legger visstnok ned spillbutikkene på PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable

Oppdatert: Sony bekrefter.

Sony

Oppdatering 29. mars: Sony har bekreftet den tidligere rapporten om nedleggelsen av ulike PlayStation-butikker.

I et skriv til PlayStation Network-brukere forklarer selskapet at muligheten til å kjøpe spill og ekstrainnhold på PlayStation 3 og PlayStation Portable forsvinner 2. juli, mens PlayStation Vita-butikken stenges 27. august.

Som Sony forklarer er målet å flytte alle ressurser over til PlayStation-butikkene på PlayStation 4 og PlayStation 5. Teamet forsikrer imidlertid om at spillere fortsatt skal kunne laste ned innhold de allerede eier.

Du kan lese gjennom akkurat hva endringen betyr på PlayStations nettsider.

Opprinnelig sak følger.

Til sommeren vil Sony legge ned de digitale spillbutikkene på PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable. Det hevder en ny rapport fra nettstedet TheGamer.

PlayStation-butikken for Vita kan snart forsvinne.
Sony

Som kilder med kjennskap til situasjonen forteller til nettstedet forsvinner PlayStation 3- og PlayStation Portable-butikkene 2. juli. Deretter lukker PlayStation Vita-butikken sine dører for godt den 27. august.

En offisiell kunngjøring av endringene kommer etter sigende mot slutten av måneden.

Takk og farvel

Dersom ryktene stemmer vil det ikke snart lenger være mulig å kjøpe spill eller ekstrainnhold digitalt for de nevnte konsollene. Det kommer i så fall etter at Sony allerede gjorde denne prosessen et hakk vanskeligere i fjor.

Med den nyeste restruktureringen av PlayStation-butikken forsvant muligheten til å kjøpe PlayStation 3-, PlayStation Vita- og PlayStation Portable-spill via nettleser eller mobil. I stedet ble alle nødt til å bruke PlayStation Store-appen på hver enkelt konsoll, slik at man for eksempel kun fikk kjøpt PlayStation Vita-spill fra en PlayStation Vita-konsoll.

Nå ser det altså ut til at også dette er på vei ut, som uten tvil vil bringe opp nye diskusjoner rundt digitale rettigheter og overgangen fra fysiske til digitale spillbibliotek.

LES OGSÅ: Her er kontrollene til PlayStation VR 2 »

Les også
Bloomberg: – PSVR 2 skal lanseres i slutten av 2022

Siste fra forsiden