PlayStation Store

PlayStation-butikken skal visstnok gjennomgå store endringer

Lekket dokument hevder at eldre spill blir litt vanskeligere å få tak i.

PlayStation Store

Nestegenerasjonsforvandlingen for PlayStation fortsetter, og neste punkt på lista over endringer ser ut til å bli PlayStation Store. Ifølge en ny rapport planlegger Sony å slippe en svær oppdatering for butikken denne måneden, som blant annet vil endre på hvor man får kjøpt spill til eldre konsoller.

I PlayStation-butikkens nettleserversjon får man kjøpt spill til for eksempel PlayStation 3. Den muligheten kan imidlertid snart forsvinne.
PlayStation Store

Det er franske Planète Vita (via The Verge) som melder om den kommende endringen. Spillnettstedet har fått tak i et brev som Sony angivelig skal ha sendt ut til utviklere, som trekker frem endringer for PlayStation-butikkens versjoner i nettleser og på mobil.

I forbindelse med overhalingen forsvinner muligheten til å kjøpe spill og ekstrainnhold for PlayStation 3, PlayStation Portable og PlayStation Vita. Videre fjernes butikksidene for applikasjoner, temaer og avatarer, og ønskelistefunksjonen blir også borte.

Kan fortsatt kjøpes via de gamle konsollene

Som det påpekes gjelder dette for de som besøker PlayStation-butikken via nettleser eller mobilappen. Produktene som nevnes er fortsatt tilgjengelige for salg, men eneste måten å få dem er direkte via den tilhørende konsollen. Et PlayStation 3-spill kan for eksempel kun kjøpes via PlayStation-butikken på PlayStation 3.

Ifølge brevet trer endringene i kraft 19. oktober for web-utgaven og 28. oktober for mobilversjonen av PlayStation Store. Sony har riktignok ikke kommentert saken, så vi venter enda på en offisiell bekreftelse (eller avkreftelse).

LES OGSÅ: PlayStation overhaler trofésystemet »
LES OGSÅ: Slik ser en PlayStation 5 ut på innsiden »

Siste fra forsiden