PlayStation 5 - trofé

PlayStation overhaler trofésystemet

På PlayStation 5 blir det lettere å holde oversikt over troféjakten.

Sony Interactive Entertainment

Inngangen til en ny konsollgenerasjon bringer med seg flere endringer for PlayStation. Blant disse er en overhaling av det klassiske trofésystemet, som Sony avduket denne uken.

Slik fungerer de nye trofénivåene.
Sony Interactive Entertainment

Som selskapet forklarer via PlayStation-bloggen er det kalkulering av trofénivåer som går gjennom den største forvandlingen. Tidligere kunne spillere jobbe seg opp mot et maksnivå på 100, men dette klatrer nå til 999.

Med overgangen vil spilleres nåværende nivå automatisk konverteres til det nye systemet. For eksempel vil de på nivå 12 havne et sted rundt nivå 200. Basert på nivået tjener man også opp ulike troféikoner, der 1-299 er bronse, 300-599 er sølv, 600-998 er gull og maksinvået 999 gir det et Platinum-ikon.

Ifølge Sony er det nye systemet designet for å være mer givende for spillere, ettersom man jobber seg raskere opp gjennom nivåene. Til sammenligning fikk det gamle systemet en del kritikk for å være seigt og uinteressant.

Kanskje for å gjøre troféjakten litt mer spennende melder Sony også om en ny oversiktsfunksjon på PlayStation 5. Spill som støtter funksjonen lar deg holde oversikt over fremdrift for ulike trofeer, slik at du vet akkurat hvor mye jobb som gjenstår før trofeet er oppnådd.

Sony har allerede begynt å rulle ut overhalingen, så om du ikke har sett forandringer enda blir det nok ikke lenge å vente.

Slik ser en PlayStation 5 ut på innsiden.
Sony tar konsollen fra hverandre, bit for bit »

Siste fra forsiden