Sony har ingen planer om å lage ny håndholdt konsoll

Selskapet stanser produksjonen av PlayStation Vita i 2019.

Sony

PlayStation Vita tas ut av produksjon til neste år. Det bekreftet visepresident for Sony Interactive Entertainment, Hiroyuki Oda, i et intervju med Famitsu (via Gematsu) denne uken. Oda bekreftet også at Sony ikke vil prøve seg på en ny håndholdt konsoll i nærmeste fremtid.

PlayStation Vita-historien er preget av svake salgstall og tynt spillutvalg.
Sony

– Akkurat nå har vi ingen planer for en ny håndholdt enhet. I Japan vil vi fortsette å produsere PlayStation Vita frem til 2019. Deretter vil vi stanse distribusjon av konsollen, sa visepresidenten.

Dermed er det straks over og ut for Vita, som kom hit til lands for første gang i februar 2012. Oppfølgeren til PlayStation Portable led et vanskelig liv, med svake salgstall og et svært tynt spillbibliotek. Fans av konsollen har lenge beskyldt Sony for å aldri helt ha gitt Vita en sjanse, spesielt på det europeiske og nordamerikanske markedet.

Likevel mente vår egen Audun Rodem at det var flere grunner til å gi Vita en sjanse, inkludert et godt utvalg av japanske spill, indietitler og PlayStation-klassikere.

Skrur tilbake tiden med PlayStation Classic

Mens Sony legger håndholdtsatsingen på hylla, hiver selskapet seg på en annen trend: nemlig minikonsoller. Tidligere denne uken kom avdukingen av PlayStation Classic, en liten variant av den originale PlayStation-maskinen, som skal lanseres 3. desember i år.

PlayStation Classic kommer med 20 forhåndsinstallerte spill, men foreløpig vet vi kun om fem av dem. De er Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 og Wild Arms. Med i pakken følger også to kontrollere, slik at man kan gjenoppleve et lite stykke PlayStation-historie sammen med en venn.

Sony kutter også i PlayStation Plus-tilbudet i 2019.
Dropper gratis PlayStation 3- og PlayStation Vita-spill for abonnenter »

Siste fra forsiden