– Det er langtidssalget av PS Vita som teller

Sony-sjefen tror på lysere tider for den håndholdte konsollen.

Ingen kan si at PS Vita har satt verden i flammer så langt. Salget av Sonys håndholdte konsoll har vært traurig siden lanseringen i fjor vår – totalt sett har konsollen solgt 2,2 millioner enheter.

Sony-sjef Kaz Hirai er dog ikke så veldig bekymret, selv om han innrømmer at ting ikke er på topp.

– Jeg vil si at salget av PS Vita er på den lave siden av det vi forventet, forteller Hirai til The Wall Street Journal etter Sonys CES-konferanse mandag.

Han understreker videre at det er for tidlig å dømme konsollen helt enda, og peker på hvordan PlayStation 3 hadde en treg salgsperiode tidlig i livssyklusen. Den seks år gamle hjemmekonsollen har nå solgt over 70 millioner enheter verden over, og ligger dermed side om side med konkurrenten Xbox 360.

Earth Defence Force 2017 er et av PS Vitas kommende spill.

– Det er det lange løpet som er viktig, forteller han.

For tidlig å si noe om Project Shield

Mandag annonserte Nvidia at også de skal begi seg ut på det håndholdte markedet med Android-konsollen Project Shield. Den Tegra 4-baserte enheten er etter alt å dømme hakket hvassere enn Sonys konsoll rent teknisk, og lover blant annet å la brukere strømme PC-spill over lokalnett.

Sony-sjefen rakk å kommentere på Nvidias nyannonserte håndholdtkonsoll, men følte det var for tidlig å si noe konkret. Han pekte dog på at mange har prøvd å komme seg inn i håndholdtbransjen tidligere uten å lykkes.

Les også: – Vita-spillene må styrkes Les også: – Nesten som å lage PS3-spill

Siste fra forsiden