Styr romskip med vennene dine

I Pulsar: Lost Colony er du mannskap ombord på et romskip.

I Pulsar: Lost Colony må du samarbeide med et menneskelig eller datastyrt mannskap om å styre et romskip. Målet er å finne en mystisk, tapt koloni, men veien dit vil være ulik hver gang du spiller. Handlingen foregår nemlig i dataskapte galakser som sørger for nye utfordringer hver gang.

Konseptet kan minne om FTL og Artemis, men i Pulsar ser du handlingen fra førstepersons synsvinkel. Dette innebærer også at du kan utforske planeter og andre skip sammen med mannskapet ditt.

Samarbeid for å overleve

For å fungere trenger skipet fem besetningsmedlemmer – en kaptein, en pilot, en vitenskapsoffiser, en våpenspesialist og en ingeniør. Hver rolle fungerer som en klasse i spillet, og man får nye egenskaper underveis som man går opp i nivå. Men vær oppmerksom på at døden er endelig, og hvis hele mannskapet ditt dør slettes lagrespillet ditt og du må starte på nytt.

Samarbeid i rommet.

Du kan spille via LAN eller nettet, og utviklerne skryter også av en robust enspillermodus der du kan spille med datastyrte figurer som lærer og utvikler seg underveis. Totalt har spillet «mer enn tolv» romskip og fem spillbare fraksjoner.

Frem til nå har teamet bak spillet primært brukt fritiden sin på utviklingen. For å få fullføre det på fulltid har de nå startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, hvor de på kort tid har samlet nesten halvparten av målet sitt. Totalt ber de om cirka 240 000 kroner.

Om alt går etter planen vil Pulsar: Lost Colony lanseres sommeren neste år, for Windows, Mac OS X og Linux. Utviklerne lover både DRM-fri versjon og Steam-versjon, og har allerede kommet seg gjennom Greenlight. En lukket alfatest er satt til februar. Du kan se utviklernes Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Bygg romskip og baser i Space Engineers
Les også: Romskipspillet X Rebirth har endelig fått dato

Siste fra forsiden