SimCity-utviklerne ønsker å legge til rette for modding

Maxis spør spillerne om hjelp til retningslinjer.

I en oppdatering på sitt eget forum tilbyr Maxis innsyn i et forslag til retningslinjer for modifisering av SimCity. Spillutvikleren vil ha en åpen diskusjon om hvordan modifikasjoner i spillet bør fungere, og spør derfor de som kan dette best – spillerne.

Det utvikleren synes er viktigst er å sikre at de brukerskapte modifikasjonene ikke ødelegger for moroa i det alltid oppkoblede spillet. Modifikasjonene bør kunne tilby en spillopplevelse som er trygg, og som har integritet, foreslår Maxis.

– Det er vanskelig å slå fast hva som kjennetegner en «god» eller trygg modifikasjon, og når modifikasjoner går for langt. Å avklare retningslinjer for brukerskapt innhold vil hjelpe spillerne til å forstå hvor grensen er, og vil også beskytte både de som ønsker brukerskapt innhold og de som ikke gjør det, forklarer Maxis.

Derfor ønsker Maxis nå at spillerne legger inn forslag til hva de helst vil se, og hva slags brukerskapt innhold som er spennende. I bunn og grunn vil de utforme retningslinjene sammen med spillerbasen.

Bøter på tidligere ankepunkt

SimCity.

At Maxis ikke åpnet for modifikasjoner er ett av ankepunktene mange spillere hadde mot bybyggingspillet. Mest pepper fik dog utvikleren for å tvinge gjennom en nettløsning som krevde at spilleren alltid var påkoblet, og for å svare dårlig for seg i tiden etter lansering i mars.

SimCity ble preget av en problematisk lansering, der spillere slet med å få spilt spillet i flere dager etter slipp. Det hjalp ikke at utvikleren hele tiden hevdet at spillet måtte ha nettilkobling, og at en avkoblet modus var en umulighet – særlig ikke når rykter og demonstrasjoner av at det motsatte var sant kom fem i lyset.

Les også: Anmeldelse av SimCity Les også: SimCity har fått oppdateringer tidligere

Siste fra forsiden