Sony kan ha ny håndholdt konsoll på gang

Patent indikerer Vita-oppfølger med spesielle egenskaper.

Illustrasjonsbilde fra patentsøknaden.
http://blog.esuteru.com

Sonys håndholdte konsoll PlayStation Vita har vært på markedet en god stund, og nå kan det se ut til at Sony er på ferde med en dose nytenkning når det gjelder deres håndholdte satsing.

Som blant andre Digital Trends melder har det nemlig dukket opp en patentsøknad fra Sony som indikerer at selskapet planlegger et nytt håndholdt produkt som tilsynelatende skiller seg ganske skarpt fra Vita. Patenten ble først oppdaget av en bruker på nettstedet NeoGAF.

Illustrasjonsbilde fra patentsøknaden.
http://blog.esuteru.com

Spesielt design

Selve patentteksten er på japansk, så det hersker usikkerhet omkring de tekniske detaljene. Utfra bildene å dømme er ikke kontrolldelene på sidene integrert i skjermdelen på samme måte som de fleste andre håndholdte maskiner, men er mer «uavhengige» av hovedenheten.

Antakelig er meningen å lage et mer ergonomisk design. Maskinen ser ellers ut til å ha både to tommelstikker og det tradisjonelle styrekorset på venstre side, i tillegg til de vanlige knappene. Sonys håndholdte PlayStation Vita har ikke solgt etter forventningene, som vi meldte om allerede for noen år siden, og det nye produktet er kanskje ment å erstatte dette produktet med en ny tilnærming.

Ennå er det altså kun snakk om en patent, og hvorvidt det vil manifestere seg som et fysisk produkt gjenstår selvsagt å se. Det er også verdt å merke seg at patentsøknaden ble sendt inn så tidlig som i 2015, og ble først nå gjort offentlig.

Nintendo Switch er nå rett rundt hjørnet: Nå ser det ut til at konsollen også kan få et todimensjonalt Zelda-spill »

Siste fra forsiden