Nintendo Switch kan få et todimensjonalt Zelda-spill

– Det er definitivt en mulighet, sier utvikleren.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds.
Nintendo

Om litt over to uker vil Nintendo lansere det første Zelda-spillet på en stuekonsoll siden Skyward Sword på Wii fra 2011. Utvikleren virker imidlertid ikke å ha noen tanker om å si seg fornøyd med den bragden, og vi hører stadig om nye Zelda-planer for Nintendo Switch.

Tidligere i år meldte vi om uttalelser fra Zelda-produsent Eiji Aonuma, som antydet at en ny Zelda-tittel på Swich er høyst sannsynlig. Nå har Aonuma vært på ferde igjen, og denne gangen hinter han om et todimensjonalt Zelda-spill for den kommende konsollen.

– Definitivt en mulighet

Nintendo utelukker ikke muligheten for et todimensjonalt Zelda-spill på Switch.
Nintendo

I et intervju med GameInformer denne uken var Aonuma nær ved å bekrefte at Zeldas 3DS-team – som sto bak både A Link Between Worlds og Tri Force Heroes – jobber med et nytt spill for Nintendo Switch:

– Ja, det er definitivt en mulighet for det, svarte Zelda-sjefen.

Aonuma fortalte at han er klar over at mange fans fortsatt liker spill i to dimensjoner. Målet hans er likevel å ta steget litt videre, og for 3DS-teamet er planen å gi den klassiske 2D-stilen en ny vri. Nøyaktig hva dette betyr ville han foreløpig ikke utdype, men uttalelsen bekreftet i det minste at 3DS-teamet forblir aktivt.

Fortsetter med Nintendo 3DS

Siden annonseringen av hybridkonsollen Switch har det vært mye snakk om hvorvidt Nintendo ville kutte støtten for 3DS-systemet. Aonuma ser imidlertid ingen grunn til å skifte fokus fra den ene konsollen til den andre:

– Utviklerteamet som har ansvaret for hånholdte spill vil ikke bli faset ut på grunn av Nintendo Switch. Switch lar brukere ta med seg stuekonsollen på tur, men det betyr ikke at utviklingen av håndholdte spill til Nintendo 3DS vil stoppes, forklarer Aonuma.

Ei ønsker han heller å slå sammen 3DS- og Switch-teamene, da de har hver sin rolle i den videre utviklingen av Zelda-serien.

Forrige uke fikk vi nok en trailer for det neste Zelda-eventyret.
Se et nytt glimt av Breath of the Wilds enorme spillverden »

Siste fra forsiden