Her er Nintendo Switch

Nintendo avduket konsollen tidligere kjent som NX i ny trailer.

Som varslet i natt har Nintendo nå vist det første glimtet av NX, nå kjent som Nintendo Switch. Konsollen slippes, som tidligere antatt, i mars 2017. Den tre minutter lange traileren kan du se over.

Nintendo Switch.
Nintendo

– I tillegg til å by på enspiller- og flerspillerglede hjemme, vil Nintendo Switch gjøre det mulig for spillfans å spille det samme spillet hvor, når, og med hvem de ønsker. Flyttbarheten av en håndholdtkonsoll er nå lagt sammen med kraften til et hjemmekonsollsystem, noe som åpner for tidligere uante spillmåter, skryter Nintendo.

Ingen konkret lanseringsdato, navn på lanseringsspill eller andre lanseringsspesifikke detaljer ble nevnt denne gangen, men skal komme på et senere tidspunkt. Foreløpig setter nettbutikkene en høy pris for forhåndssalget, men den kommer nok til å synke når Nintendo spikrer prisen.

Ryktene stemte

Slik fungerer Joy-Con.
Nintendo

Konsollen ble i rykter beskrevet som en kombinasjon mellom en håndholdt og en stasjonær maskin – noe som viste seg å være helt riktig.

På mange måter er dette en sammensmelting av en stuekonsoll og en håndholdtkonsoll – et marked Nintendo har hatt stor suksess i siden den første Game Boy-konsollen. I traileren ser vi at konsollen faktisk er en skjerm som kan settes ned i en docking-stasjon for bruk på TV, men som også kan nappes ut og tas med hvor som helst.

Man kan også ta av de nesten symmetriske sidekontrollerene – som går under navnet Joy-Con – og bruke dem begge trådløst, uten at de er koblet rett inn i skjermen. De er også utformet slik at man kan ta en av sidene hver, og spille to stykker sammen på én maskin. Nintendo forteller også at man kan bruke flere Joy-Con-kontrollere, sikkert slik at flere kan spille sammen på én konsoll. En mer klassisk kontroller som minner om Wii Us Pro Controller ble også vist frem.

Den mer Pro-aktige kontrolleren.
Nintendo

Det skal også være mulig å samle flere systemer sammen for å spille flerspiller, både hjemme og på farten.

At konsollen skal bruke spillkassetter er også et rykte som den nye traileren bekrefter.

Sikter ikke på toppytelse

Som vi ser i traileren er ikke toppytelse i spillene noe som er i førersetet her, men det har Nintendo allerede varslet om. Vi fikk ikke noen konkrete spesifikasjoner fra Nintendo i dag, men vet at den er basert på en tilpasset nVidia Tegra-brikke, som også har en grafikkprosesser innebygget.

Les også
Anmeldelse: Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise
Et nytt uannonsert Mario-spill fikk også litt tid i rampelyset.
Nintendo

Faktisk ser vi flere konseptvideoer av spill som ligger tett opp mot det grafiske uttrykket vi ser fra Wii U-spill, slik som et nytt Mario Kart og det som ser ut som et nytt Splatoon, samt kommende The Legend of Zelda: Breath of the Wild. I tillegg dukket interessant nok The Elder Scrolls V: Skyrim opp som et spill i traileren.

Vi skimter også bittelitt av et helt nytt Super Mario-spill. Det lille vi får se minner veldig om de andre tredimensjonale Mario-spillene fra de siste ti årene.

Nintendo har også en annen «ny» spillkonsoll på gang:
Mini-utgave av NES skal lanseres til høsten med innebygde spill »

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden