– Nintendo NX vil ikke fokusere på spesifikasjoner

Reggie Fils-Aimé sier den neste Nintendo-konsollen skal vektlegge innhold, og ikke maskinvare.

Sjefen for den amerikanske Nintendo-avdelingen, Reggie Fils-Aimé, slår fast at innhold står i fokus med den neste konsollen.
Wikipedia

Nintendo viet masse tid til sitt kommende Zelda-spill Breath of the Wild på E3-messen, men noen ble kanskje skuffet over at selskapet ikke offentliggjorde noe nye informasjon om den neste konsollen. Sjefen for den amerikanske Nintendo-avdelingen lettet imidlertid litt på sløret.

I et intervju med Bloomberg under messen ble Reggie Fils-Aimé spurt om hva den nye NX-konsollen kommer til å stille opp med sammenlignet med Sonys og Microsofts kommende PlayStation Neo og Xbox One S.

Mener maskinvare er av mindre betydning

– For oss handler det ikke om spesifikasjoner, teraflops eller hestekrefter. For oss handler det om innhold. Nintendo er et innholdsorientert selskap som fokuserer på levere den beste underholdningen, svarte Fils-Aimé.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ser ut til å bli et av lanseringsspillene til Nintendo NX.
Nintendo

Han oppga altså ingen tekniske detaljer, men gjorde det klart at Nintendo ikke er interessert i å konkurrere med PlayStation- og Xbox-maskinene.

– Hva det nå enn er Microsoft og Sony driver med er dette noe de får slåss om i det røde havet. For oss dreier det seg om å bringe forbrukerne det beste innholdet i tiden fremover, la sjefen for den amerikanske Nintendo-avdelingen til.

Skal by på nytt konsept

Det er fint lite som vites om Nintendo NX ennå, annet enn at den skal lanseres i mars neste år. På en pressekonferanse i fjor uttalte Nintendo også at maskinen vil by på et helt nytt konsept, men hva dette er kan man altså ennå bare spekulere i.

Det neste storspillet The Legend of Zelda: Breath of the Wild skal for øvrig lanseres både til den eksisterende Wii U og til Nintendo NX.

Gikk du glipp av E3-messen? Dette er de største nyhetene fra arrangementet »

Siste fra forsiden