Nintendos neste konsoll kommer i mars 2017

Mystiske Nintendo NX har fått slippmåned.

Barone Firenze, Shutterstock

Nintendo forteller onsdag at deres neste konsoll – kun kjent under kodenavntet Nintendo NX – skal få en global lansering i mars 2017. Lanseringsannonseringen kommer fra en finansrapport.

Vi vet svært lite konkret om den nye konsollen ennå, men det har ikke stoppet ryktemølla. Enkelte har hevdet at konsollen skal ha både en stasjoner enhet og en mobil enhet, samt at konsollen skal ha en god del mer ytelse å by på.

I tillegg skal Ninteno-president Tatsumi Kimishima ha utdypet etter annonseringen og fortalt at selskapet kommer til å vente med å vise maskinvaren til senere. E3 er først og fremst forbeholdt kommende The Legend of Zelda, som nå skal slippes til både Wii U og NX.

Rykter om produksjonsstart i oktober

Dette økosystemet ble presentert i mars. (Bilde: Nintendo)

Det var først i mars 2015 at Nintendo først kastet lys på NX. Da sa daværende sjef Satoru Iwata at det skulle bli «en ny maskinvare med et helt nytt konsept» under pressekonferansen.

Siden den gang har vi fått små rykter og bruddstykker av informasjon om Nintendos planer. I juli 2015 hevdet Digitimes at selskapet hadde bedt sine maskinvarepartnere hos Foxconn Electronics om å begynne arbeidet med å produsere tidlige versjoner av konsollen i oktober, og å belage seg på masseproduksjon av enheten i mai eller juni 2016.

Les også: Har du prøvd disse Zelda-juvelene? »

Siste fra forsiden