Nintendo har begynt å snakke om en ny konsoll

Blir et helt nytt konsept med fokus på spill.

Barone Firenze, Shutterstock

Under en pressekonferanse i Japan tirsdag fortalte Nintendo-sjef Satoru Iwata at selskapet har begynt å planlegge en ny spillkonsoll. Så langt er det mest konkrete vi vet om maskinen at den bærer kodenavnet NX. Dette melder Eurogamer.

Utover navnet er det noen småting vi vet om maskinen så langt. Gløtter man på hjemmesidene til Nintendo i Japan nå kan vi se et bilde som beskriver maskinen som en «dedisert spillkonsoll». Iwata beskrev også konsollen som «en ny maskinvare med et helt nytt konsept» under pressekonferansen. Mer informasjon skal komme neste år.

Selskapet annonserte i samme slengen at de skal lage mobilspill og en ny Nintendo-nettjeneste med det japanske spillselskapet DeNA. Etter alt å dømme er det snakk om å bruke Nintendos merkevarer til å skape nye mobilspill, ikke å omforme eksisterende Wii U- og Nintendo 3DS-spill til mobiltelefoner.

Stemmegjenkjenning og livsstil?

Bildet som beskriver den nye konsollen. (Bilde: Nintendo).

Hva maskinen er kan vi bare gjette på for øyeblikket. Historien har vist at Nintendo ikke er redde for å prøve noe nytt og annerledes. Wii ble med sin bevegelsesfokuserte kontroller allemannseie etter lansering i 2006. Konsollen endte opp med å selge over 100 millioner eksemplar. Den foreløpig siste konsollen, oppfølgeren Wii U, har ikke tatt av på samme måte, og har av mange blitt beskrevet som en flopp med sine 9,2 millioner solgte.

Spørsmålet er om Nintendo nå velger å hoppe inn i konsollkampene mot Sony og Microsoft med en mer tradisjonell konsoll etter å ha prøvd å gjøre sin særegne ting en stund.

De siste årene har selskapet kjøpt seg inn i flere teknologifirma, ikke minst PUX Corporation som spesialiserer seg på fjes- og stemmegjenkjenning. De har også ønsker om å lansere nye produkter som har fokus på livskvalitet, noe som vi for øyeblikket tror kun omfatter en søvnsensor som de viste i høst. Om dette kan ha noe som helst med den nye konsollen å gjøre er heller tvilsomt.

Wii U har nok et par år igjen før den blir erstattet av Nintendos nyeste, og det er flere spill for den utskjelte konsollen i horisonten.
For eksempel The Legend of Zelda, som skal presse maskinen til sitt ytterste »

Siste fra forsiden