Nye Zeldas åpne verden presser Wii U til sitt ytterste

Seriesjefen påpeker at spillene alltid har gjort dette.

Så langt øyet kan se.
Nintendo

Siden vi kun har sett noen videosnutter og fargerike bilder av hvordan The Legend of Zelda på Wii U ter seg, er det mye det er mulig å spekulere på ennå. Ikke minst har spørsmålet om størrelsen på den sømløse boltreplassen til Link blitt et hett diskusjonstema.

Zelda-sjef Eiji Aonuma fortalte nylig til Gamereactor at det absolutt blir stort, men ordla seg slik at det fremdeles er rom for overraskelser.

The Legend of Zelda til Wii U har ikke fått en tittel ennå.
Nintendo

– En stor og sømløst utfoldende verden er noe som ikke kan bli en realitet dersom maskinvaren ikke er avansert nok. Helt siden vi laget de første The Legend of Zelda-spillene har vi likevel hatt så store verdener som det har vært mulig å skape. Du kan si at det var uungåelig at vi nå har gjort det samme med Wii U, forteller han til magasinet.

Nettopp det at verdenen er sømløs er noe av det Aonuma påpeker som et stort skille fra tidligere titler. Samtidig peker han på at Zelda-spillene, helt siden Nintendo-innslaget fra 1986, har gitt spilleren store verdener å utforske, så å omtalte det kommende spillet som Zelda-seriens første byks inn i sjangeren blir villedende.

Det vi allerede vet om spillet – som etter sigende skal komme allerede i år – er at det skal velte om på noen av seriens mer innbitte konvensjoner. Særlig skal måten serien bruker grotter og gåter på være plassert under lupén. I tillegg vet vi at hesten Epona blir spillets fremkomstmiddel, og at utviklerne har et mål om å åpne opp strukturen for å la spilleren selv velge rekkefølgen i hva man gjør.

I desember i fjor fikk vi se Aonuma og Zelda-skaper Shigeru Miyamoto boltre seg i spillet. Videoen viste oss mange deler av hva vi kan vente oss av spillet, men det er fremdeles mye vi ikke vet om det kommende storspillet.

I mellomtiden har Nintendo nettopp gitt ut en nyversjon av Nintendo 64-spillet The Legend of Zelda: Majora's Mask på Nintendo 3DS, så fansen sulter ikke helt. Hvordan nyversjonen ter seg kan du lese på Gamer.no om kort tid.

Nintendo skal angivelig se mot tv-seriemarkedet nå.
– Netflix vil lage The Legend of Zelda-serie, hevdes det »

Her er videoen fra desember som viser Zelda på Wii U. (Video: The Game Awards)

Siste fra forsiden