Nintendos neste spillkonsoll skal kanskje bruke «cartridge»-formatet

Nye opplysninger indikerer at Nintendo NX benytter spillkassetter.

Nintendo skal kanskje gå tilbake til cartridge-formatet med sin neste konsoll. Dette er et illustrasjonsbilde av en gammel NES-spillkassett med det originale Zelda-spillet.
Nintendo

Nintendo har vært flinke til å holde kortene tett til brystet når det gjelder deres neste, mystiske spillkonsoll, foreløpig kun kjent under navnet «NX». Nå har det imidlertid dukket opp en interessant, om enn ubekreftet, opplysning om maskinen.

Som blant andre Forbes melder, ser det nemlig ut til at spillene til Nintendo NX vil komme i et format vi ikke har sett på stasjonære konsoller på en stund, nemlig «cartridger», eller spillkassetter som det gjerne kalles på norsk.

Dukket opp i patentdokument

Opplysningene ble først gravd frem av en bruker på nettstedet NeoGAF, som la ut et dokument fra det amerikanske patentkontoret. I dokumentet dukker formatet «video game cartridges» opp i beskrivelsen av varemerket Zelda: Breath of the Wild.

Sist Nintendo brukte cartridge-formatet var på Nintendo 64-konsollen.
Nintendo

Ingen Wii U-spill har dette formatet i beskrivelsen av varemerket, så det at det dukker opp hos det eneste spillet som hittil er kunngjort både til NX og Wii U, kan dermed tyde på at Nintendo har et nytt format på gang for den neste konsollen.

Ikke utenkelig

En viktig grunn til at man i sin tid gikk bort fra spillkassett-formatet var den begrensede lagringsplassen sammenlignet med de optiske formatene som nå regjerer. Den moderne flashminne-teknologien har imidlertid nå kommet så langt at plass ikke lenger er et stort ankepunkt, snarere tvert i mot.

Dermed er ikke spillkassett-formatet nødvendigvis helt utenkelig, og Nintendo er jo også kjent for å prøve seg på nye og uventede vendinger med maskinene sine. Ennå er ingenting bekreftet, men forhåpentligvis er det ikke så lenge til Nintendo skal fortelle oss mer om den gåtefulle NX-maskinen.

Uavhengig av format, nye Zelda er et massivt prosjekt: Over 100 utviklere jobber med spillet, inkludert Xenoblade Chronicles-teamet »

Siste fra forsiden