Nintendo skal endelig avsløre NX i dag

Den første traileren for konsollen slippes i ettermiddag.

Barone Firenze / Shutterstock.com

Etter mange måneder med rykter og gjetting ser det endelig ut til at Nintendo skal avduke sin neste konsoll – Nintendo NX. I en melding på Twitter skriver selskapet at den aller første traileren for maskinen skal offentliggjøres i dag, torsdag 20. oktober, klokken 16:00 norsk tid.

Ifølge Nintendos japanske Twitter-konto skal presentasjonen vare i omtrent tre minutter, men hva vi får se er foreløpig uvisst. Vi kan bare håpe på et glimt av maskinen, samt kanskje en spillannonsering eller to og en endelig lanseringsdato. Nintendo NX skal lanseres i mars 2017, men den eksakte datoen er ikke fastsatt.

Mange rykter

Det var først i mars 2015 at Nintendo begynte å snakke om NX, men siden den gang har spillgiganten holdt kortene tett til brystet. Ryktemølla har imidlertid gått for full guffe de siste 19 månedene, og vi hører stadig vekk snakk om hva Nintendo kan ha på lur.

Flere patentdokumenter som visstnok omhandler Nintendo NX har dukket opp i det siste.
Freepatentsonline.com

Via flere forskjellige kilder og patentsøknader beskrives konsollen som en slags kombinasjon mellom en håndholdt og en stasjonær maskin. NX skal visstnok støtte bevegelseskontroller og vil i tillegg bruke spillkassetter.

Nintendo har bekreftet at den nye konsollen ikke vil fokusere på spesifikasjoner, og dermed neppe vil konkurrere med ytelsen til PlayStation 4 og Xbox One. I stedet satser det japanske selskapet på en solid spillrekke, der The Legend of Zelda: Breath of the Wild blant annet skal få selskap av nye Mario- og Pokémon-spill.

Nintendo har også en annen «ny» spillkonsoll på gang:
Mini-utgave av NES skal lanseres til høsten med innebygde spill »

Spillrulett
133 har spilt i dag

Gjenkjenner du spillet?

Siste fra forsiden