– Nintendo vil lansere Mario, Zelda og Pokémon i løpet av NX' første halvår

Rykter hevder at Nintendo ønsker en pangstart for den nye konsollen.

Mario, Pickachu og Link blir angivelig alle å se i løpet av et år.
Nintendo, montasje Gamer.no

Nettstedet MCV forteller at de har vært i snakk med kilder knyttet til Nintendo som hevder at selskapet planlegger å lansere spill i både Mario-, Zelda- og Pokémon-seriene svært tidlig i NX-konsollens livsløp.

Nintendo ønsker å gi den nye hjemmekonsollen en pangstart når den lanseres, og vil derfor daske seg på pondusen og slippe spill i alle storseriene innen seks måneder etter lansering.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Nintendo

Vi visste på forhånd at kommende The Legend of Zelda: Breath of the Wild skal slippes en gang i 2017 til både Wii U og NX, så det er ikke overraskende. Spillet ble senest vist frem under E3, så vi har fått et godt grep om hva vi kan forvente fra den fronten.

At Game Freak jobber med et Pokémon-spill til konsollen er mer oppsiktsvekkende. Spørsmålet er om det er snakk om en portering eller nyversjon av Pokémon Sun og Moon som slippes til Nintendo 3DS i høst, eller om det er et helt nytt spill. Skal vi tro de ferskeste ryktene om at NX er en portabel stuekonsoll som man kan nappe med seg når man vil ut på tur, er det ikke utenkelig at det er førstnevnte situasjon som er aktuell.

Pokémon Sun/Moon.
Nintendo

Hva som skjer med Mario vet vi derimot ingenting om. Det forrige spillet i Super Mario-seren var Super Mario 3D World som ble sluppet på Wii U i 2013, om man ikke lemper det svært unike baneskapingsspillet Super Mario Maker fra 2015 inn i samme kategori.

Hva er NX?

Selv om Nintendo planlegger å slippe NX-konsollen i mars, vet vi svært lite om hva vi kan forvente – i hvert fall fra offisielt hold. På tampen av juli fikk vi likevel en rykteutblåsning som hevdet at konsollen blir håndholdt med egen skjerm, med håndkontrollere som er festet på hver sin side av maskinen. Det ble da også hevdet at den baserer seg på en kraftig Tegra-brikke og at den skap bruke spillkasetter.

Vi holder en knapp på at Nintendo kommer med noe mer offisielt i løpet av høsten.

Nintendo har også en annen «ny» spillkonsoll på gang:
Mini-utgave av NES skal lanseres til høsten med innebygde spill »

Siste fra forsiden