– Slik blir Nintendo NX

Flere opplysninger om Wii U-oppfølgeren har endelig dukket opp.

Barone Firenze / Shutterstock.com

Nintendos neste spillkonsoll har riktignok hatt et slippvindu i lang tid, men utover det har konkrete opplysninger om selve konsollen vært sparsomme. Nå bringer Eurogamer endelig flere opplysninger om Nintendo NX fram i lyset.

Nettstedet hevder nemlig å ha vært i kontakt med flere kilder som bekrefter at Nintendo NX skal bli en håndholdt konsoll.

Maskinen skal ha en egen skjerm, og kommer visstnok også med håndkontrollere som er festet på hver sin side av maskinen. Dette er i så fall en ganske spesiell løsning, og muligens det Nintendo har referert til når de har brukt formuleringen «nytt konsept» om maskinen.

Nintendo skal bruke spillkassetter til Nintendo NX, men de vil nok ikke ligne på disse.
Nintendo

Får Tegra-brikke

Meningen med denne løsningen er at man kan ta konsollen med seg når man er på farten. Når man er hjemme kan man sette maskinen i en dokkingstasjon for å koble den til TV-en, ta av håndkontrollerne og bruke den som en «vanlig» spillkonsoll.

Når det gjelder maskinvare skal Nintendo NX visstnok utstyres med Nvidias kraftige mobilbrikke «Tegra», uten at det er klart nøyaktig hvilken modell det er snakk om.

Eurogamers kilder kunne ellers avkrefte tidligere rykter om at Nintendo NX skal baseres på Android-operativsystemet. I stedet skal maskinen benytte et helt nytt operativsystem.

Bruker spillkassetter

Videre kunne kildene støtte de nylig rapporterte ryktene om at Nintendos neste konsoll faktisk skal bruke spillkassetter, noe som ikke lenger er så overraskende med tanke på at konsollen blir håndholdt. Dette innebærer også at maskinen ikke blir bakoverkompatibel.

At maskinen er bærbar passer dessuten også godt med Nintendos nylige uttalelser om at Nintendo NX ikke skal ha et stort fokus på spesifikasjoner.

Merk at ingen av de nye opplysningene foreløpig er offisielt bekreftet.

Nintendo har også en annen «ny» spillkonsoll på gang:
Mini-utgave av NES skal lanseres til høsten med innebygde spill »

Siste fra forsiden