– Nintendo vurderer å basere neste konsoll på Android

Vil med det fri til tredjepartsutviklere, ifølge ryktene.

Barone Firenze, Shutterstock, Andoid, montasje Gamer.no

Den japanske avisen Nikkei (via Kotaku) hevder at Nintendo vurderer å basere sin neste spillkonsoll – som har kodenavnet NX – på et operativsystem bygd på Android. Nikkei har tidligere hatt gode kilder når det kommer til Nintendo, og var blant annet tidlig ute med å melde om mobilsatsingen til selskapet i fjor.

Ifølge Nikkei-artikkelen skal den potensielle Android-satsingen skyldes et ønske om å få med seg tredjepartsutivklere, noe selskapet har slitt med å få til i en årrekke. Med Android bak panseret kan Nintendo lettere få med seg utviklere, særlig de som allerede utvikler spill til mobiltelefoner og nettbrett.

Men det er langt fra sikkert ennå. Serkan Toto, sjefen i konsulteringsfirmaet Kantan Games, påpeker på Twitter at artikkelen nevner Android som én mulighet og ikke noe som er meislet i stein ennå.

Noe helt nytt

Wii U trakk ikke til seg tredjepartsutviklerne.

For Nintendo kan et slikt valg signalisere noe helt nytt. Konsoll- og spillprodusenten er viden kjent for å ha stålkontroll over egne systemer og operativsystemer, på godt og vondt.

Med Wii U har det resultert i et marked med få titler som ikke er signert Nintendo selv. Ikke en gang storserier som FIFA eller Call of Duty er lenger på Nintendos konsoll.

Et operativsystem bygd på Android vil gjøre det lettere å trekke til seg enkelte deler av markedet, men først og fremst på mobilfronten. Uten å vite hvor mye ytelse Nintendo planlegger å bake inn i boksen, eller hvor åpen de i så fall vil la konsollen være, er det likevel vanskelig å spå hva det kan bety.

Om det skulle vise seg å stemme faller det godt inn i partnerskapsavtalen med mobilgiganten DeNA som Nintendo snakker om tidligere i år. Da ble det fortalt at det japanske mobilselskapet skulle jobbe sammen med Nintendo om å lage nye opplevelser som dro nytte av Nintendos sterke merkevarer. De to jobber også med et kryssplattformsystem som skal binde sammen mobiltelefoner, nettbrett, datamaskiner og Nintendo-konsoller.

Under E3 får vi sikkert noe nytt, men det er et par ting vi ikke får se også.
Neste Zelda-spill står over den store konferansen i år »

Siste fra forsiden