Neste Zelda-spill kommer likevel ikke i år

Nintendo trenger mer tid for å realisere spillets fulle potensial.

Nintendo

Det neste spillet i Legend of Zelda-serien er ikke lenger planlagt å komme ut mot slutten av 2015, forteller Zelda-sjef Eiji Aonuma. I en videooppdatering forklarer han at spillets åpne verden har gitt utviklingsteamet nye ideer for å forbedre spilleropplevelsen. Nå vil de bruke mer tid på å gjøre Zeldas Wii U-debut så bra som overhodet mulig.

Fremfor å fokusere på å ha spillet ferdig til en gitt dato er utviklingsteamets nye målsetting å implementere alle de nye ideene på en vellykket måte. Aonuma beklager overfor fansen, men sier prioriteten er å lage det mest komplette Zelda-spillet noensinne:

– Nå føles det som om vi har potensiale til å skape noe som overgår mine egne forventninger, forteller han.

Kommer ikke til E3

Det er usikkert når Link skal få skyte ting på Wii U.
Nintendo

The Legend of Zelda er trolig det hittil største trekkplasteret for Nintendos Wii U-konsoll som har slitt med å følge opp suksessen til sin forgjenger, Nintendo Wii. Selv om det er usannsynlig at spillet vil redde konsollen betyr en utsettelse at salgstallene vil fortsette å holde seg lave en stund til.

I tillegg til utsettelsen kan det virke som vi må belage oss på en lengre ventetid før vi får vite mer om spillet. Ifølge Aonuma vil Nintendo nemlig ikke vise frem spillet under årets E3-messe i juni.

Det var på sin Nintendo Direct-presentasjon under fjorårets E3 at den japanske spillgiganten først annonserte The Legend of Zelda til Wii U. Vi ble lovet en ny retning for serien, med større valgfrihet og muligheter til å utforske i en kjempestor og sammenhengende verden.

Like før jul viste Aonuma og Shigeru Miyamoto de første glimtene av hvordan det blir å spille som Link på Wii U. Videoen fokuserte naturlig nok på utforskningen av spillets store verden, men også på den mer intuitive måten Link rir på sin trofaste ganger, Epona.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge The Legend of Zelda utsettes.

Utsettelsen er ikke den eneste dårlige Zelda-nyheten fra Nintendo.
Nintendo-sjefen avkreftet ryktene rundt en TV-serie om the Legend of Zelda »

Zelda-sjef Eiji Aonuma sier hovedfokuset ikke lenger er å gi ut The Legend of Zelda i 2015. (Video: Nintendo)

Siste fra forsiden