Alle PlayStation 3-brukere får nå tidsinnstilte oppdateringer

Og man kan nå skjule flaue trofeer fra samlingen.

I den nyeste PlayStation 3-oppdateringen åpner Sony for at alle skal kunne benytte seg av automatiske nedlastinger. Frem til nå har dette vært forbeholdt PlayStation Plus-abonnenter, men blir nå helt kostnadsfritt.

Automatiske oppdateringer lar spillere sette et fast tidspunkt der konsollen skrur seg på av seg selv. PlayStation 3-maskinen vil så se om det ligger noe i nedlastingskøen –for eksempel firmware- og spilloppdateringer eller spill kjøpt på PlayStation Store fra nettleseren – og laste dette ned automatisk. Når nedlastingen er ferdig skrur konsollen seg av igjen.

Nytt er også muligheten til å flytte data fra PlayStation 3 til PS Vita via wi-fi eller Ethernet-tilkoblinger. I tillegg kan man nå velge å gjemme trofe-informasjon, og håndplukke hvilke av disse som skal vises for andre.

Abonnement i endring

Dermed mister PlayStation Plus noe av sin eksklusive funksjonalitet. Ordningen har nok også andre endringer i vente, ettersom Sony kommer til å kreve at spillere som vil nyte nettspilling på kommende PlayStation 4 har skaffet seg et abonnement.

Dette blir nå tilgjengelig for alle. (Bilde: Sony)

Microsoft har for øvrig begynt å konkurrere med PlayStation Plus tilbud om fri tilgang til en rekke spill ved å selv tilby et lignede alternativ via Xbox Live Gold. De to tjenestene begynner å ligne mer og mer på hverandre for hver oppdatering. Det er ikke kjent nøyaktig hvilke av dagens PlayStation Plus- og Xbox Live Gold-egenskaper som videreføres til neste konsollgenerasjon.

PlayStation 4 kommer 29. november i år, mens Xbox One ikke dukker opp før over nyttår.

Les også: Vi hadde nettmøte med PlayStation 3-topp Les også: Vi har testet PlayStation 4

Siste fra forsiden