Kina gaming

Kina slår ned på nettspilling

Portforbud og begrenset spilletid er blant de seks grepene myndighetene nå tar.

Eivind Von Døhlen, montasje Gamer.no

De kinesiske myndighetene har annonsert seks nye regler designet for å håndtere spillavhengighet. Mellom klokken ti om kvelden og åtte om morgenen vil det være portforbud for alle mindreårige spillere.

Kina tjener per dags dato inn en fjerdedel av inntektene for det globale spillmarkedet og er hjemlandet til spillselskapet Tencent. Tencent eier blant annet hundre prosent av MOBA-spillet League of Legends, førti prosent av Epic Games og fem prosent av Ubisoft.

Det blir knapt med tid å bruke på den kommende mobilversjonen av League of Legends.
Riot Games

Ifølge den statseide avisen Xinhua er disse nye tiltakene ledet av presidenten i Kina, Xi Jinping, og hans tanker om sosialisme. I fjor kritiserte han videospill for å bidra til økning av nærsynthet blant kinesiske barn og la press på myndighetene til å kontrollere industrien.

En representant fra Kinas nasjonale presse- og publiseringsadminastrasjon fortalte til Xinhua at nettspilling fører til problemer som «påvirker den fysiske og mentale helsen, normal læring og livet til mindreårige.»

Får 90 minutter om dagen

I tillegg til portforbudet vil spillere under 18 være begrenset til 90 minutter med spilling på ukedagene, og tre timer i helgene og offentlige ferier.

Avhengig av spillerens alder blir det også satt begrensninger på mulighetene for pengebruk. Dersom du er mellom 16 og 18 vil du kunne bruke 400 yuan, 520 kroner hver måned; mens yngre spillere vil begrenses til 200 yuan, 260 kroner i måneden.

Myndighetene øker også presset på spillselskapene, som nå kommer til å måtte overvåke spillerne sine nøyere. Selskaper som ikke følger disse nye kravene vil bli gitt tid til å gjøre forandringer, og dersom de ikke klarer det kan det føre til at de mister lisensen.

Lærere og foreldre slipper heller ikke helt unna. Myndighetene ser nemlig også på muligheter for å lage et nytt aldersvurderingssystem, samtidig som de ønsker å lære foreldre og lærere hvordan de kan jobbe sammen med barna på deres spillvaner.

LES OGSÅ: Kinesisk utvikler har laget et spill som ligner veldig på Breath of the Wild »

Siste fra forsiden