Kina - spilling

Kina innfører enda strengere begrensninger for spilling

Barn og unge får kun tre timer i uka, og bare i helgen.

Eivind Von Døhlen (Montasje Gamer.no)

Kina fortsetter å slå hardt ned på det myndighetene omtaler som spillavhengighet. I 2019 innførte landet begrensninger på halvannen time med spilling på hverdager og tre timer i helgene. Nå får de under 18 år enda mindre tid foran skjermen.

Som det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder (via Cnet) får barn og ungdom nå kun tre timer uka. Spilling åpnes klokken 20:00 på fredag, lørdag og søndag, hvorpå alle mindreårige får nøyaktig en time til å gjøre unna det de kan av oppdrag og sosialisering. Det vil også være mulig å spille i ferier.

Endringene kommer tilsynelatende etter flere rapporter fra bekymrede foreldre, som mener spillingen fortsatt kommer i veien for skolearbeid og fysisk aktivitet.

– I det siste har mange foreldre rapportert at tenåringenes avhengighet av nettbaserte spill har fått alvorlige konsekvenser for skolearbeid og fysisk og psykisk helse, heter det i en uttalelse fra kinesiske myndigheter.

Selskaper som tilbyr nettbaserte spill blir alle nødt til å innføre et verifiseringssystem der spillere må registrere seg med ekte navn. Dette for å holde styr på hvem som har lov til å spille og hvem som slipper unna de nye restriksjonene, som trer i kraft 1. september.

Tencent innførte nylig ansiktsgjenkjenning i sine spill.
For å hindre at barn spilte når de ikke har lov »

Siste fra forsiden