Tencent

Funcom-eier Tencent tar i bruk ansiktsgjenkjenning i flere spill i Kina

Målet er å hindre at barn spiller etter klokken 10 på kvelden – noe som er lovpålagt i Kina.

Facial Recognition Art Mural, Hollywood CA.
YO! What Happened To Peace?, CC 2.0

Verdens største spillselskap, Tencent, har implementert en form for ansiktsgjenkjenning i over 60 av mobilspillene sine. Det inngripende tiltaket er ment å stoppe barn under 16 år fra å spille mellom klokken 10 på kvelden og 8 på morgenen, noe som er i tråd med Kinas lovverk som ble innført i 2019.

Det var tirsdag at over 60 av mobilspillene til Tencen tok i bruk systemet, som er koblet opp mot et sentralt sikkerhetssystem i landet. Det inkluderer populære spill som Honor of Kings og Peacekeeper Elite, ifølge et blogginnlegg som selskapet la ut tirsdag.

Ifølge Digital Trends kaller Tencent systemet Midnight Patrol. Dersom ansiktsgjenkjenningen plukker opp at et barn spiller utenfor tidsrammen, kastes de ut av spillet.

Streng og inngripende lov

Loven er innført for å stoppe unge fra å spille for mye, og inkluderer også en sperre på å bruke mer enn mellom 250 kroner og 500 kroner på mikrotransaksjoner i måneden. Gruppen skal heller ikke kunne spille mer enn 90 minutter per dag, med unntak av helgen. Da kan man spille i inntil tre timer.

Det svært inngripende lovverket pålegger også alle spillere å identifisere seg korrekt når man registrerer seg i spillene. Det er heller ikke lov å spille spill som inneholder seksuelt innhold, vold eller gambling.

Tencent er verdens største spillselskap, og en av verdens største risikokapitalinvestorer. I fjor ble norske Funcom heleid av kinesiske Tencent, etter at selskapet kjøpte opp alle aksjene til det norske spillselskapet for 1,33 milliarder kroner. Giganten har også eierandeler i selskaper som Riot Games, Ubisoft, Activision Blizzard, Paradox Interactive, Epic og Bluehole.

I tillegg til å ha plantet frø i de fleste av de store spillselskapene, har de investert i en rekke andre produktområder, slik som netthandel, søkemotorer, VR, musikk- og filmproduksjon, og en rekke andre områder.

LES OGSÅ: Amerikanske myndigheter etterforsker spillselskaper med kobling til Tencent

Siste fra forsiden