Tencent

Amerikanske myndigheter etterforsker spillselskaper med kobling til Tencent

Riot og Epic blant de som er kalt inn på teppet.

Tencent eier 40 prosent av Fortnite-utvikler Epic Games.
Epic Games

Den amerikanske regjeringen fortsetter sin krig mot Kina og kinesiske selskaper, og nå er det spillselskapene som skal få gjennomgå. Nærmere bestemt vil myndighetene ha informasjon om utviklere som har koblinger til gigaselskapet Tencent.

Ifølge en rapport fra Bloomberg krever avdelingen som kontrollerer investeringer fra utlandet – The Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) – å få vite hva disse utviklerne gjør med private data som hentes inn fra amerikanske forbrukere.

Blant de som er kalt inn på teppet er Fortnite-skaper Epic Games og League of Legends-utvikler Riot Games. Tencent er for øvrig også deleier i selskaper som Activision Blizzard og Roblox Corporation.

Som Bloomberg forteller kan Tencent i verste fall bli tvunget til å selge seg ut av samtlige selskaper, dersom CFIUS mener det er et spørsmål om rikets sikkerhet. Det anslås at Tencents eierandel i den amerikanske spillbransjen er verdt 200 milliarder kroner.

Denne nyeste utviklingen kommer midt oppi en lengre strid mellom Donald Trump og Kina-eide tjenester som TikTok og WeChat. Den amerikanske presidenten har flere ganger truet med å forby tjenestene i USA, men har støtt på hard motstand fra både Kina og det amerikanske rettsvesenet.

LES OGSÅ: Tencent har kjøpt opp norske Funcom »

Siste fra forsiden