Funcom Tencent

Tencent vil kjøpe Funcom for 1,33 milliarder kroner

Ønsker å sikre seg alle aksjene i den norske spillutvikleren.

Conan Exiles
Funcom

Den kinesiske spillgiganten Tencent ønsker å sikre seg alle aksjene i Funcom for en sum på totalt 1,33 milliarder kroner. Dette forteller Funcom i en pressemelding.

Oppkjøpsforslaget kommer i kjølvannet av at Tencent sikret seg 29 prosent av aksjene i fjor høst, da de kjøpte opp beholdningen til norske KGJ Capital.

Tencent byr 17 kroner for hver aksje, som er om lag 27 prosent over gårdagens kurs, og håper at samtlige aksjeeiere skal gå med på å selge beholdningen. Styret i Funcom anbefaler alle aksjeeiere å selge.

For øyeblikket har aksjekursen til Funcom steget til 16,84, som er den høyeste kursen siden mai i fjor.

Vil øke Dune-ambisjonene

Funcom forteller at de vil bruke midlene på å fortsette å utvikle det annonserte Dune-spillet, samt fortsette utviklingen av Conan-spill. I tandem med aksjebudet ber de investorene om å godkjenne et forslag om å oppskalere det planlagte Dune-spillet som er under utvikling.

Utover dette sier Funcom at de skal beholde sin uavhengighet, og at ingen større omstruktureringer er planlagt.

Tencent er verdens største spillselskap, og en av verdens største risikokapitalinvestorer. I tillegg til å ha plantet frø i de fleste av de store spillselskapene, har de investert i en rekke andre produktområder, slik som netthandel, søkemotorer, VR, musikk- og filmproduksjon, og en rekke andre områder.

I tillegg til å ha sterke røtter i det kinesiske spillmarkedet, har Tencent eierandeler i selskaper som Riot Games, Ubisoft, Activision Blizzard, Paradox Interactive, Epic og Bluehole.

De siste årene har Funcom gjort seg mest bemerket med Conan Exiles, et onlinespill basert på den kjente lisensen. De har også publisert Mutant Year Zero, og jobber med et nytt, ukjent spill utviklet av Games Farm som skal slippes i 2021.

LES OGSÅ: Nå skal Funcom lage nye Dune-spill »

Siste fra forsiden