Funcom - Dune

Nå skal Funcom lage nye Dune-spill

Skal stå for minst tre prosjekter basert på det klassiske science-fiction-universet.

Westwood Studios

Tirsdag la Funcom frem sin nyeste kvartalsrapport, og den norske utvikleren melder om et meget godt 2018. Året som gikk var det beste i selskapets historie, takket være lanseringen av Conan Exiles og en vellykket utgivelse av Mutant Year Zero: Road to Eden – utviklet av The Bearded Ladies.

Dune har fått mange spilladapsjoner opp gjennom årene. Dette bildet er fra Westwood-spillet Emperor: Battle for Dune.
Erik-André Vik Mamen/Gamer.no

Ifølge Funcom-sjef Rui Casais ligger Funcom bedre an enn noen gang, og selskapet har enda større planer for fremtiden. Ved siden av kvartalsrapporten avslørte Casais nemlig et omfattende samarbeid om å lage spill basert på det klassiske science-fiction-universet Dune.

Minst tre spill over seks år

I en separat melding til investorer forteller Funcom at samarbeidet vil strekke seg over seks år, og inkluderer lansering av minst tre spill for PC og konsoll. Det første prosjektet blir et flerspillerspill i en åpen verden, som etter planen skal begynne preproduksjon i Oslo senere i år.

– Funcom har en lang historie med å jobbe med populære science-fiction- og fantasy-serier, inkludert våre bestselgere Age of Conan og Conan Exiles. Så mange av oss i Funcom, inkludert meg selv, er store fans av Frank Herberts verk, og vi er henrykte over å få muligheten til å jobbe sammen med Legendary om å bringe det ikoniske Dune-universet til live for spillere over hele kloden, sa Casais i en pressemelding.

Boken Dune ble opprinnelig gitt ut i 1965, og siden har serien vokst seg enormt populær med enda flere bøker, TV-serier, filmer og spill. Det første Dune-spillet kom i 1992.

En helt ny Dune-film – fra nettopp Legendary Entertainment – skal lanseres i november 2020.

Les også: Dune II definerte sanntidsstrategi, men hadde også interessante forgjengere og oppfølgere »

Siste fra forsiden