Tencent og Netease falt på børs

Kinesisk funksjonær sparket etter å ha utløst børsfall for flere spillselskaper

Eivind Von Døhlen (Montasje Gamer.no)

TLDR

  • Feng Shixin, ansvarlig for regulering av den kinesiske spillbransjen, ble nylig avsatt etter å ha lagt frem planer om strengere retningslinjer for bransjen.
  • Forslag til nye regler, inkludert restriksjoner på pengebruk i spill, resulterte i kraftige fall for blant annet Tencent og NetEase, med over 825 milliarder kroner i tapte verdier.
  • NPPA varsler nå om mildere retningslinjer og sier at de vil ta hensyn til tilbakemeldinger før endringer innføres.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Flere kinesiske spillselskaper led forrige uke enorme tap på børs, etter at myndighetene la frem planer om enda strengere retningslinjer for bransjen. Nå har mannen som var ansvarlig for regulering av den kinesiske spillbransjen fått sparken.

Syndebukk

Som Reuters melder er det Feng Shixin som har mistet sin stilling som toppsjef for kommunistpartiets presse- og publiseringsavdeling (NPPA). Blant ansvarsområdene han hadde var regulering av spillbransjen i Kina.

Oppsigelsen er enda ikke offisielt bekreftet. Flere kilder med kjennskap til situasjonen riktignok at Feng Shixin måtte gå som følge av kaoset som ble utløst like før jul.

NPPA la forrige måned frem forslag for nye regler knyttet til dataspill. Blant annet var disse ment å redusere pengebruk i spill og slå ned på hvordan spill gir spillere belønninger jo mer de spiller.

Forslaget førte til stor usikkerhet rundt bransjen, og utløste kraftige fall for flere av Kinas største spillselskaper. Ifølge Bloomberg forsvant til sammen over 825 milliarder kroner i verdier fra storselskaper som Tencent og NetEase.

Ved siden av å kvitte seg med Feng Shixin har kinesiske myndigheter nå snudd. NPPA varsler om mildere retningslinjer og forteller samtidig at det faktisk vil lytte til tilbakemeldinger før det innfører endringer.

LES OGSÅ: Kina innførte svært strenge begrensninger for spilling i 2021 »

Siste fra forsiden