Blizzard - Netease

Blizzard gjør comeback i Kina

Har inngått nytt samarbeid med NetEase.

Blizzard

Blizzard og NetEase, utviklerens samarbeidspartner i Kina, gikk hvert til sitt etter et tidvis kaotisk brudd i 2023. Nå har partene funnet sammen igjen, og dermed får kinesiske fans igjen tilgang på spill som Diablo, World of Warcraft og Overwatch.

LES OGSÅ: NetEase-ansatte knuste diger Warcraft-statue i protest mot Blizzard »

I en pressemelding forteller Blizzard at det har vært i samtaler med NetEase det siste året. Gjennom disse har selskapene altså kommet frem til en ny utgiveravtale, som inkluderer samtlige spill som var tilgjengelige i Kina før de ble fjernet for et år siden.

– Den nye utgiveravtalen inkluderer spillene kinesiske spillere hadde tilgang på under den forrige avtalen: World of Warcraft, Hearthstone og andre titler i Warcraft-, Overwatch-, Diablo- og Starcraft-universene, heter det i pressemeldingen.

Fra venstre: NetEase-sjef William Ding, Blizzard-sjef Johanna Faries og Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer.
Blizzard

Spillene vil gradvis reintroduseres fra sommeren en gang. Flere detaljer vil avsløres etter hvert.

Microsoft sikrer seg NetEase-spill

Gjennom separate forhandlinger har Blizzards nye eier, Microsoft, også inngått en avtale med NetEase. Sammen skal de to selskapene utforske muligheter for å bringe NetEase-spill til «Xbox og andre plattformer».

– Blizzards spillunivers har vært en del av spilleres liv i [Kina] i mange år. Å bringe Blizzards legendariske spill tilbake til spillere i Kina samtidig som vi utforsker muligheter for å bringe flere nye spill til Xbox, demonstrerer vår innsats for å bringe flere spill til flere spillere på tvers av kloden, uttalte Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer.

LES OGSÅ: Blizzard åpen for å la andre utviklerstudioer jobbe med Warcraft »

Siste fra forsiden