Netease - Blizzard

NetEase-ansatte knuste diger Warcraft-statue i protest mot Blizzard

Krangelen mellom de to selskapene fortsetter.

Blizzard

Ansatte i det kinesiske spillselskapet NetEase har lagt ut video (via Eurogamer) av at de knuste en svær World of Warcraft-statue. Statuen ble ødelagt i protest mot Blizzard, i forbindelse med at partene bryter sitt langvarige samarbeid neste uke.

Statueødeleggelsen er den nyeste utviklingen i den veldig offentlige krangelen mellom de to selskapene. Den følger rapporter om at NetEase nå har stengt kontorene som ble brukt til å styre utgivelsen av Blizzard-spill som World of Warcraft, Overwatch og Diablo.

Ifølge nettstedet WoWHead ble den direktesendte videoen fulgt av over 30 000 seere. Etter at ødeleggelsene var unnagjort fikk deltakerne utdelt en drikk NetEase kaller «Blizzard Green Tea». Grønn te er angivelig et moderne kinesisk skjellsord, som brukes om en utspekulert person som prøver å fremstå som snill og grei.

Bakgrunnen for hærverket skal være en fersk uttalelse fra Blizzard. Via den kinesiske nettsiden Weibo skrev Warcraft-utvikleren at den hadde forsøkt å få på plass en ny seksmåneders avtale med NetEase. Ifølge Blizzard nektet kineserne å spille på lag, noe NetEase ikke sier seg enig i.

I sin egen uttalelse påpeker NetEase at Blizzard leter etter en ny samarbeidspartner for å gi ut spill i Kina. Dette ville angivelig ikke endre seg selv om NetEase signerte den nye avtalen. Videre benekter det kinesiske selskapet rapporter om at det ønsket mer kontroll over Blizzard-spillene.

Den gjeldende avtalen mellom Blizzard og NetEase går ut 23. januar. Hva som skjer videre med spillene er uvisst, men forholdet mellom de to selskapene ser ut til å være kaputt.

LES OGSÅ: Blizzard skal angivelig ha kansellert et World of Warcraft-MMO for mobil etter uenigheter med NetEase »

Siste fra forsiden