Blizzard - Netease

World of Warcraft, Overwatch og andre Blizzard-spill legges ned i Kina

Utvikleren bryter med spillenes kinesiske utgiver.

Blizzard

Fra og med 23. januar 2023 vil spill som World of Warcraft, Hearthstone, Starcraft, Diablo III og Overwatch ikke lenger være tilgjengelige i Kina. Det kommer etter at samarbeidet mellom Blizzard og selskapets kinesiske utgiver NetEase har brutt sammen.

I en melding til sine investorer skriver Blizzard at partene ikke har blitt enige om en ny avtale. De to selskapene har jobbet sammen siden 2008, men nå er det altså slutt.

– Vi er svært takknemlige for lidenskapen våre kinesiske fans har vist i de nesten 20 årene vi har solgt våre spill i Kina via NetEase og andre samarbeidspartnere. Deres entusiasme og kreativitet inspirerer oss, og vi ser etter alternativer for å bringe spillene tilbake til spillere i fremtiden, uttalte Blizzard-sjef Mike Ybarra.

– En idiot

I sin egen offisielle uttalelse (via Eurogamer) fortalte NetEase at det har forsøkt forgjeves å forhandle med Activision Blizzard. Til slutt var selskapene imidlertid ute etter vidt forskjellige ting, og det ble umulig å komme til enighet.

NetEase-topp Simon Zhu tok en langt mindre diplomatisk tone i sin omtale av situasjonen. Han tok til LinkedIn torsdag, der han uttrykte sin skuffelse på vegne av kinesiske spillere og pekte på «en idiot» som har forårsaket alt dette.

– Som en spiller som brukte 10 000 timer i verdener som Azeroth, Starcraft og Overwatch, er hjertet mitt knust ettersom jeg ikke lenger vil ha tilgang til min konto og alle minnene neste år. En dag, når alt det som har skjedd bak kulissene kan avsløres, vil utviklere og spillere innse hvor mye skade en idiot kan forårsake, skrev Zhu.

Akkurat hvilken «idiot» det er snakk om kom ikke frem. Flere har imidlertid spekulert på om Zhu sikter til Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick, som har vært en sentral figur i flere kontroversielle hendelser hos selskapet de siste årene.

LES OGSÅ: Blizzard skal angivelig ha kansellert et World of Warcraft-MMO for mobil etter uenigheter med NetEase »

Siste fra forsiden