Activision Blizzard - permitteringer

Activision Blizzard permitterer flere ansatte – samtidig tar sjefen ut milliardbonus

Ny runde med kritikk mot Bobby Kotick.

Call of Duty: Warzone.
Activision Blizzard

Activision Blizzard har denne uken kunngjort en ny runde med permitteringer hos selskapet. Innledende rapporter meldte om at 50 stillinger skulle gå tapt, men tallet skal angivelig være nærmere 190.

World of Warcraft.
Blizzard

Som Bloomberg forteller skal Candy Crush-skaper King – som eies av Activision Blizzard – være blant avdelingene som ble rammet. Hardest gikk det tilsynelatende ut over avdelingen for e-sport og andre live-arrangementer, ettersom pandemien skal ha tvunget frem en større satsing på nettbaserte arrangementer.

– Spillere velger stadig oftere digitale løsninger for å se på og spille spillene våre, og e-sportteamet […] har vært nødt til å tilpasse seg på grunn av påvirkningen som pandemien har hatt på live-arrangementer, sa selskapet til Bloomberg.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller at de permitterte får 90 dager med lønn, ett år med helseforsikring og kan få hjelp til å finne nye stillinger. I tillegg skal samtlige ha mottatt et gavekort på 200 dollar i Blizzard-butikken Battle.net – noe som ikke har blitt spesielt godt mottatt rett etter ukas nyhet om Bobby Koticks nyeste milliardbonus.

Ny kritikk mot sjefen

Activision Blizzard-sjef Kotick ligger visstnok an til å få utbetalt en bonus på over 1,6 milliarder kroner. Dette stammer angivelig fra et ledd i kontrakten hans, som tilsier at dersom selskapets aksjepris stiger med et visst nivå vil Kotick få utbetalt en rekke tidligere bonuser knyttet til milepæler som ikke ble nådd.

De ferske tallene stammer fra en rapport levert av CtW Investment Group (via Gamespot). Investorgruppa har som mål å belyse det den anser som urettferdige utbetalinger til folk i lederstillinger, og hevder at Koticks kommende bonus faller innenfor denne kategorien.

– Mens stigningen i Activisions aksjepris nok fortjener en klapp på skulderen, er ikke dette alene grunn nok til at sjefen skal få en såpass stor utbetaling. Det er mange faktorer som kan føre til at aksjeprisen til et selskap går opp, som ikke nødvendigvis har noe med Robert Koticks ledelse å gjøre, skriver CtW og peker blant annet på at spill har blitt ekstremt populære under koronapandemien.

Det er slettes ikke første gang Kotick har fått kritikk for den daglige driften hos Activision Blizzard. I 2019 skrøt sjefen av et rekordår for selskapet, før han like etterpå kunngjorde permitteringer av rundt 800 ansatte.

Activision Blizzard-spill leverer stadig gode resultater.
Call of Duty: Modern Warfare satte ny salgsrekord for serien »

Siste fra forsiden