Activision Blizzard - oppsigelser

Activision Blizzard sier opp hundrevis til tross for rekordår

Etter et sterkt 2018 kutter selskapet kostnader i påvente av et svakere 2019.

Til tross for kuttene skal Activision satse enda mer på utvikling av blant annet Call of Duty-serien.
Activision

– Vi har nok en gang oppnådd rekordresultater i 2018.

Slik åpnet Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick selskapets nyeste investorsamtale denne uken (via Kotaku). En skulle kanskje tro at utsagnet var en grunn for feiring, men for hundrevis av ansatte blir dette deres siste uke hos Activision Blizzard.

Litt senere bekreftet Kotick nemlig ryktene om oppsigelser som har virret rundt de siste ukene. Åtte prosent av selskapets snaut 10 000 ansatte, altså et sted rundt 800 mennesker, har nå mistet jobbene sine – til tross for rekordomsetningen.

– Levde ikke opp til vårt potensiale

I en pressemelding skriver Kotick at selv om resultatene for 2018 var de beste selskapet har hatt noensinne, klarte ikke Activision Blizzard å leve opp til sitt forventede potensiale. Nå venter Kotick og kompani et svakere år i 2019, og derfor mener toppene at en omstrukturering har vært nødvendig.

Kilder som har snakket med Kotaku forteller at de fleste oppsigelsene har skjedd i avdelinger som ikke er knyttet til spillutvikling. I stedet ser det ut til at utgiver- og e-sportavdelinger hos Activision, Blizzard, King og enda noen andre studioer har lidd de største tapene.

Samtidig har selskapet tildelt større ressurser til utvikling av serier som Call of Duty og Diablo, forteller Kotick.

Et internt brev som Kotaku har fått tak i nevner gode sluttpakker for Blizzard-ansatte som har mistet jobben sin, samt hjelp til å finne nye muligheter. Blizzard-sjef J. Allen Brack beklaget situasjonen, men lovet at studioet vil gjøre alt det kan for å hjelpe sine tidligere ansatte med å komme seg på beina igjen.

Les også: Bungie avsluttet nylig sitt samarbeid med Activision »

Siste fra forsiden