Activision Blizzard

– Activision Blizzard skal kvitte seg med flere hundre ansatte

Skal være et ledd i en stor omorganisering for å få inn mer penger.

Bungie

Avisen Bloomberg melder nå at den store spillmakeren Activision Blizzard snart skal gjennomføre et betydelig kutt i arbeidsstokken sin.

Opplysningene kommer fra anonyme kilder avisen har vært i kontakt med, og er dermed ikke bekreftet fra offisielt hold i skrivende stund.

Tiltaket skal være et ledd i en stor omorganisering for å bedre inntjeningen for selskapet. Aksjekursen til selskapet gikk ned med et par prosent etter at opplysningene ble kjent.

Kan ramme flere hundre ansatte

Ifølge kildene kan det dreie seg om så mye som flere hundre ansatte som må finne seg noe annet å gjøre, i alle fall inntil videre.

Activision er ikke fornøyd med sin økonomiske situasjon, som har delvis sammenheng med dårligere Destiny 2-mottakelse enn selskapet håpet.
Activision

Activision har, i likhet med en del andre spillselskapet, opplevde synkende inntjening den siste tiden. I sine seneste kvartalsresultater, som ble lagt frem i november, meldte selskapet om en samlet omsetning på 1,5 milliarder dollar, ned fra 1,6 milliarder i samme kvartal året før.

Som Bloomberg peker på opplyste utgiveren i en tale til investorer at noen av nøkkeltitlene, som Overwatch og Hearthstone, nå opplever stagnasjon eller nedgang i antall spillere.

Som Gamer.no meldte i november sa selskapet i den samme talen at de også var skuffet over salgstallene til storsatsingen Destiny 2, og delvis som et resultat av dette bestemte Destiny-utvikleren Bungie og Activision seg nylig for å gå hver sin vei.

Av øvrig turbulens selskapet har opplevd den siste tiden var avgangen til Blizzard Entertainment-president og -medgrunnlegger Mike Morhaime i høst. Blizzard ble en del av Activision i 2008, etter sammenslåingen av daværende Blizzard-eier Vivendi Games og Activision.

Les også: Vi er ikke skuffet over Destiny 2: Forsaken »

Siste fra forsiden