Blizzard-sjef Mike Morhaime gir seg

27 år som leder for spillselskapet er over.

Blizzard Entertainment/Gamer.no

Blizzard Entertainment-president og -medgrunnlegger MIke Morhaime kunngjorde denne uken at han har forlatt toppjobben. Morhaime har ledet Blizzard siden grunnleggelsen i 1991 – den gang under navnet Silicon & Synapse – og guidet selskapet gjennom suksesser som Diablo, World of Warcraft og Overwatch.

– Etter å ha jobbet i mange år sammen med noen av bransjens mest talentfulle folk for å skape spill og verdner som dere kan leke dere i, har jeg bestemt at det er på tide at noen andre tar over som leder for Blizzard, skriver Morhaime i en bloggpost på Blizzards nettsider.

Fortsetter som rådgiver

I stedet for å forlate selskapet helt, vil Morhaime gå inn i en slags rådgiverrolle, hvor han blant annet vil tilby støtte til sin etterfølger. Mannen som tar over er J. Allan Brack, som har vært sjef for World of Warcraft de siste årene.

– J. er en inspirerende leder som har vist en lidenskap for alt som har med Blizzard å gjøre i løpet av hans 12 år i selskapet. Under hans ledelse av World of Warcraft benyttet han sin visjon, kreativitet og ønske om kvalitet, og sammen med resten av teamet bidro han til å levere en opplevelse som det ikke finnes maken til i vår bransje, skryter Morhaime.

Brack selv sier det er en stor ære, såvel som et enormt ansvar å ta over som Blizzard-sjef. Under hans tid i toppjobben lover han å bygge videre på selskapets filosofi, og la toppkvalitet gjennomsyre absolutt alt utvikleren tar i. Utover det hinter han om noen overraskelser for fansen, men hva det dreier seg om ville han foreløpig ikke ut med.

Det er snart duket for en ny Blizzcon-messe.
Alle som kjøper en virtuell billett får prøve World of Warcraft Classic »

Siste fra forsiden