Blizzard - Warcraft

Blizzard åpen for å la andre utviklerstudioer jobbe med Warcraft

Listen over potensielle partnere er riktignok liten.

TLDR

  • Warcraft-sjef John Hight utelukker ikke samarbeid med andre utviklere for å spre Warcraft-universet til et bredere publikum.
  • Hight insisterer at en potensiell partner må forstå Warcraft-universet grundig, og kunne levere på det høye kvalitetsnivået Blizzard setter.
  • Blizzard jobber nå med 20-årsjubileet for World of Warcraft og en ny utvidelse, «The War Within».
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Siden lanseringen av Warcraft: Orcs & Humans i 1994 er det Blizzard som har trukket i Warcraft-tøylene. Sånn trenger det imidlertid ikke å bli for all fremtid, og sjefen for hele sulamitten utelukker ikke samarbeid med andre utviklere.

I et intervju med IGN fortalte Warcraft-sjef John Hight at han var åpen for en løsning på linje med Riot Games. Riot lisensierte ut League of Legends til flere studioer for å få serien ut til flere. Akkurat det å spre Warcraft-universet er noe Hight er veldig interessert i.

– Jeg er åpen for det fordi jeg ønsker å få Warcraft ut til litt flere enn sånn det er nå, og jeg vil samtidig ikke at vi vokser så raskt at vi ikke lenger kan betjene publikummet vi har nå.

Dersom noen skal få nøklene til Warcraft må de imidlertid passe helt perfekt til rollen. Hight innrømmer at listen over potensielle samarbeidspartnere er ganske liten.

– Helt klart åpen for folk som virkelig forstår hva det handler om og som har en kul idé om hvordan de kan gjøre uttrykk for Warcraft, og dersom vi føler på estetisk vis at de kommer til å nå kvalitetsnivået vi er ute etter. Jeg tror at dersom vi fant den riktige partneren og den riktige situasjonen, spesielt om de var flinke i en sjanger som vi ikke er så gode på, så tror jeg at vi er åpne for det, men det er relativt nytt, sa Hight og fortsatte:

– Jeg tror det er bra å benytte seg av andre selskaper som deler vår forkjærlighet for materialet, som har en skikkelig kul idé, deler våre tanker om kvalitet og som har evnen til å levere. Men nå er det vel blitt en ganske liten liste, ikke sant?

Blizzard skal etter sigende har jobbet med kinesiske NetEase om et nytt Warcraft-MMO for mobil. Det prosjektet gikk imidlertid i vasken etter at samarbeidet mellom de to selskapene brøt sammen.

Hva offisielle planer angår er Blizzard i full sving med 20-årsjubileet for World of Warcraft. En ny utvidelse – kalt The War Within – kommer senere i år, og planen er allerede klar for to oppfølgere.

LES OGSÅ: World of Warcraft er spillbautaen som nekter å gi seg »

Siste fra forsiden