World of Warcraft - mobil

Rykte: – Blizzard kansellerte World of Warcraft-MMO for mobil etter uenigheter med kinesisk utgiver

Activision Blizzard

Activision Blizzard og utgiver NetEase skal ha avbrutt arbeidet med et World of Warcraft-nettrollespill for mobil. Det hevder Bloomberg i en ny reportasje.

Ifølge nettstedet var spillet, med kodenavn Neptune, ikke en direkte portering av World of Warcraft. I stedet var det snakk om et sidesprang satt i samme univers, bare i en annen tidsalder.

Prosjektet skal ha vært under utvikling i nærmere tre år. Uenigheter mellom Blizzard og kinesiske NetEase førte imidlertid til at hele greia ble skrotet, forteller kilder med kjennskap til situasjonen.

Hos NetEase skal et team på over 100 ansatte, som hadde ansvar for å lage innhold til mobilspillet, nå være oppløst. Hva dette eventuelt får å si for selskapets omfattende samarbeid med Activision Blizzard gjenstår å se.

NetEase har stått som utgiver for Blizzard-spill, som for eksempel World of Warcraft, i Kina i mange år. Selskapet var også med å skape det omdiskuterte Diablo Immortal, som tross mye kritikk har blitt en enorm inntektskilde for begge parter.

Hverken Activision Blizzard eller NetEase har uttalt seg om saken.

World of Warcrafts neste utvidelsen kommer senere i år.
Dragonflight introduserer blant annet en ny rase og klasse »

Siste fra forsiden