Diablo Immortal

Diablo Immortal har tjent 100 millioner dollar på åtte uker

Det utskjelte mobilspillet gir klirrende mynt for Activision Blizzard.

Blizzard

Det har snart gått to måneder siden den offisielle lanseringen til Diablo Immortal, og ferske tall fra analysefirmaet Sensor Tower viser at det har vært en lukrativ sommer for Activision Blizzard så langt.

På snaut åtte uker har spillet nemlig rukket å tjene over 100 millioner amerikanske dollar, og har med det funnet seg en plass som det trettende mest innbringende spillet på Google Play og App Store for perioden.

Til sammenligning brukte Pokémon GO bare to uker på å nå de samme tallene, mens Fortnite nådde tilsvarende salgstall etter 12 uker.

Og dette er nesten helt uten salg fra det enorme kinesiske markedet, hvor spillet først ble tilgjengelig den 25. juli. Tidlige tall fra Kina – hvor spillet havnet på tredjeplass over mest innbringende spill på lanseringsdagen – tilsier at spillets inntekter vil fortsette å øke i tiden framover.

Spillet gjør det foreløpig skarpest i USA, med Sør-Korea og Japan på henholdsvis andre- og tredjeplass over de landene som har brukt mest penger på «free-to-play»-spillet.

Klirrende mynt.
Sensor Tower

Den økonomiske suksessen står i sterk kontrast til mottakelsen spillet har fått i jungeltelegrafen: Spillere slaktet Diablo Immortal da det kom ut.

Siste fra forsiden