Diablo Immortal

Diablo Immortal kommer til PC i tillegg til mobil

Får støtte for krysspilling mellom PC og mobil, og slippes i juni.

De siste årene har vi kjent Diablo Immortal som Blizzards mobilsatsning for serien. Mandag kunne spillutgiveren fortelle at spillet også kommer til PC, og lanseres 2. juni.

Man vil kunne spille på tvers av de to plattformene, og på PC støtter spillet både kontrollere og mus og tastatur. En egen WASD-modus er også på plass.

Sammenligning av grensesnittet på PC og mobil.
Blizzard

Til å begynne med vil PC-versjonen være i en åpen betatest-fase, men skal inneholde akkurat det samme som mobilutgaven. Spillet blir gratis å spille, men med mikrotransaksjoner.

– Et eksperiment

sine nettsider forteller Blizzard mer om hvordan de har vinglet mellom hvorvidt de skulle utvikle en PC-versjon i tandem med mobilutgaven, men at de til syvende og sist ønsket å prøve.

– På den ene siden følte vi at det å lage en PC-versjon av et spill som opprinnelig ble laget for mobil ikke ville la seg rettferdiggjøre, men på den andre siden ønsket vi at spillet skulle nå ut til å så mange som mulig – spesielt våre mest dedikerte PC-fans, forteller selskapet.

Blizzard omtaler PC-versjonen som «et eksperiment», og er åpne om at det nok vil føles litt annerledes fra de andre Diablo-spillene.

Necromancer i Diablo Immortal.
Blizzard

Diablo Immortal er – på lik linje med de andre spillene i serien – et spill der man følger en hovedhistorie. Spillet byr på åtte ulike soner, og historien finner sted mellom Diablo 2 og 3.

Man skal kunne velge mellom seks klasser: Barbarian, Wizard, Monk, Crusader, Necromancer og Demon Hunter. Loot-sanking er selvfølgelig en stor del av spillopplevelsen.

Sterkt kritisert avduking

Diablo Immortal fikk en kronglete start da spillet ble avduket i 2018. Fansen hadde håpet på en avduking av Diablo IV, men ble servet et mobilspill som var langt fra det de ønsket seg.

I tillegg tråkket utviklerne i salaten under en spørsmålsrunde om spillet like etterpå, der en deltaker spurte om spillet skulle komme til andre plattformer.

Les også
– Må ut med en million for å oppgradere Diablo Immortal-figuren fullt ut

– Er det ingen av dere som har mobiltelefoner? ropte utvikleren over pipekonserten fra publikumet.

Når spillet nå kommer til PC har i hvert fall akkurat det spørsmålet fått et litt annet svar.

Siste fra forsiden