Blizzard svarer på Diablo Immortal-kritikken

– Vi har flere utviklerteam som jobber med flere Diablo-prosjekter.

Blizzard

Årets Blizzcon-messe ble en høydramatisk affære, da Blizzard avduket et nytt Diablo-spill for iOS og Android. Fans som hadde håpet på nyheter om Diablo IV eller kanskje en nyversjon for PC eller konsoll reagerte med avsky, og mobilspillets utviklere ble nærmest jaget av scenen.

Også gameplay-traileren for Diablo Immortal har fått hard medfart. (Video: Blizzard)

YouTube-traileren for Diablo Immortal har nådd over 425 000 ikke liker-klikk, sammenlignet med 14 000 tomler opp, og i sosiale medier snakker enkelte om hvordan Blizzard har forrådt dem. I kjølvannet av alt kaoset innrømmer Blizzard at de forventet noen negative reaksjoner, men ikke i nærheten av så ille som det har vært.

Har flere Diablo-prosjekter på gang

I et intervju med Polygon forteller Blizzards Allen Adham at studioet ser på kritikken som et tegn på hvor lidenskapelige fansen er. Han peker også på tidligere situasjoner hvor spillere har reagert negativt på Blizzards planer, men hvor utvikleren har klart å rette på skuta.

– Vi hadde en ganske lik situasjon da vi avduket Hearthstone. Om du husker tilbake til kunngjøringen var fans litt usikre på hva de kunne forvente fra et digitalt kortspill, gitt vår historie med å lage andre typer spill. Men noe av det vi har drevet med her i Blizzard i mange år er å lage forskjellige spill i forskjellige sjangere, og for forskjellige plattformer. Så vi har holdt på med dette i lang tid, og det begynner ofte med litt usikkerhet før vi overbeviser spillerne med tiden, sier Adham.

Ved siden av Diablo Immortal jobber Blizzard også med andre prosjekter.
Blizzard

Ved siden av å kritisere Diablo Immortal for det de oppfatter som et billig forsøk på å tjene raske penger, virker mange fans å tro at mobilspillet står i veien for nye Diablo-spill på PC eller konsoll. Adham forsikrer imidlertid om at studioet har opptil flere prosjekter på gang.

– Vi har sagt at vi har flere Diablo-team som jobber med flere Diablo-prosjekter, og det stemmer fortsatt. Selv etter lanseringen av Diablo 3 for Nintendo Switch og annonseringen av Diablo Immortal jobber enda med flere uannonserte Diablo-prosjekter. Diablo er en viktig serie for oss, og det vil den alltid være. Vi elsker den, og håper fansen forstår hva vi mener når vi sier det.

Videre avviser Adham beskyldningene om at Diablo Immortal bare er en kopi av et annet mobilspill. Han lover en sann Diablo-opplevelse som er bygget opp fra bunnen, men valgte å ikke kommentere spørsmålene rundt betalingsmodell og mikrotransaksjoner.

Diablo Immortal har foreløpig ingen offisiell slippdato.

Les også: Blizzard pusser opp Warcraft III »
Les også: World of Warcraft Classic lanseres sommeren 2019 »

Siste fra forsiden