Diablo Immortal - loot box

– Diablo Immortal vil ikke lanseres i Nederland eller Belgia på grunn av lootboksforbud

Blizzard

Spillere i Nederland og Belgia får ikke hive seg på Diablo Immortal når gratisspillet rulles ut senere denne uka. Det på grunn av landenes forbud mot lootbokser, melder Tweakers.

Diablo Immortal lar deg samle på en drøss med kosmetiske gjenstander.
Blizzard

Som det nederlandske nettstedet nylig rapporterte forsvant muligheten til å forhåndsregistrere seg for Diablo Immortal plutselig i Nederland og Belgia. Tweakers tok kontakt med Blizzard for å finne ut hva som hadde skjedd, og fikk høre at spillet ganske enkelt ikke skal lanseres der «på grunn av nåværende driftsvilkår for spill i de landene».

LES OGSÅ: Forbrukerrådet roper varsko: – Et klart behov for å regulere lootbokser »

Mens uttalelsen ikke direkte omtalte lootboksforbudet, kunne Reddit-bruker «Evoratus» kaste litt mer lys på situasjonen – via en utveksling med Blizzards supportteam i Europa.

– Dessverre vil ikke spillere i Nederland og Belgia kunne installere Diablo Immortal på grunn av landenes gamblingrestriksjoner. Lootboksene i spillet strider med loven i landet ditt, så med mindre gamblingrestriksjonene endres vil ikke spillet bli lansert i Nederland og Belgia.

Videre forklarte utvikleren at dersom spillere prøver å snike seg inn ved å laste ned spillet fra en annen region, risikerer de at Blizzard-kontoen blir utestengt.

Belgiske myndigheter fastslo i 2018 at lootbokser var å anse som gambling. Det ble lagt ned forbud mot praksisen, og spill som FIFA ble nødt til å stanse salg av FUT-kort til spillere i Belgia.

I Nederland er ikke restriksjonene like strenge, der kun enkelte typer lootkister bryter med nederlandsk lov. EA ble for eksempel ilagt en millionbot for salg av FUT-pakker i landet, og trolig ønsker Blizzard å unngå en lignende situasjon med Diablo Immortal.

Her i Norge er det enda lov med lootbokser, men flere aktører har bedt om bedre regulering. Forbrukerrådet gikk denne uken ut med en knusende rapport mot praksisen, med krav om at norske myndigheter tar tak i problemet.

Diablo Immortal lanseres fortsatt 2. juni her til lands, på iOS og Android, og i betaversjon på PC.

LES OGSÅ: Blizzard-sjefen avviser rykter om NFT-planer »

Siste fra forsiden