FIFA - Loot-boks

Nederlandsk domstol godkjenner millionbot til EA for salg av FIFA-lootbokser

EA anker dommen.

EA

Det nederlandske styringsorganet for sjansespill – De Kansspelautoritet (KSA) – har fått godkjent boten som ble pålagt EA for salg av lootbokser i FIFA. Det kunngjorde domstolen i Haag denne uken.

Nå har EA én uke på seg til å stanse salg av FIFA Ultimate Team-pakker i Nederland. Dersom EA ikke føyer seg etter kravet venter en bot på 5,5 millioner kroner hver uke, inntil et maksbeløp på 55 millioner er nådd.

EA anker

I 2018 fastslo KSA at enkelte typer lootbokser bryter med nederlandsk lov. FIFA-serien var blant fire spill som ble utpekt som syndebukker, ettersom kjøp av kortpakker med tilfeldig innhold og tilfeldig verdi ble ansett som gambling.

EA har likevel holdt på praksisen siden den gang, antakelig fordi salget utgjør en enorm del av inntektene fra FIFA-serien. Heller ikke denne gangen har selskapet planer om å bare kaste inn håndkledet, og til Eurogamer forteller EA at dommen vil ankes.

– Spillere over hele verden har kost seg med FIFA og FIFA Ultimate Team-modusen i mange år, og dermed er vi skuffet over denne beslutningen og hva det kan betyr får våre nederlandske spillere. Vi tror ikke våre produkter og tjenester bryter gamblinglover på noe vis, sa en talsperson for EA.

Salg av FIFA-poeng – spillvalutaen som brukes til å kjøpe FUT-pakker – er allerede forbudt i Belgia, etter at myndighetene der slo ned på praksisen. I Norge har lootkister også vært på den politiske agendaen, men ingen endringer eller restriksjoner er foreløpig iverksatt.

LES OGSÅ: EA fjerner reklamer fra UFC 4 etter voldsom protest »

Siste fra forsiden