FIFA

Samtlige FIFA-spill fjernet fra digitale butikker

Etter ønske fra EA.

EA

Det var i mai i fjor at EA kunngjorde slutten på FIFA-serien. Etter et brudd med fotballorganisasjonen FIFA skiftet fotballspillserien navn til EA Sports FC, og nå har spillmakeren gått et steg lenger i å kutte bånd til det tidligere samarbeidet.

FIFA-spillene er fjernet etter ønske fra EA.
Steam

To dager før den offisielle lanseringen av EA Sports FC 24 har EA nemlig fjernet samtlige FIFA-spill fra digitale butikker. Det går ikke lenger an å kjøpe dem fra Steam, PlayStation-butikken, Xbox-butikken eller Nintendos eShop.

I skrivende stund er FIFA 22 og FIFA 23 fortsatt tilgjengelige via abonnementstjenesten EA Play. De som eier spillene fra før kan også laste ned og spille dem på sine respektive plattformer.

Akkurat hvorfor spillene fjernes er ikke bekreftet fra offisielt hold, men det er naturlig å tro at det har med lisensavtaler å gjøre. På Steam-siden for FIFA 23 forklarer butikken kun at det var EA som ba om stans i salget.

– Etter ønske fra utgiveren er EA Sports FIFA 23 fjernet fra Steam-butikken og vil ikke dukke opp i søk.

Organisasjonen FIFA har for øvrig lovet å lage sine egne fotballspill. Disse skal visstnok komme fra neste år, men ellers vet vi lite om planene.

Les vår anmeldelse av EA Sports FC 24 »

Siste fra forsiden