FIFA - loot box

EA mener spillere elsker lootboksene i FIFA

Står fast ved at FUT-systemet er rettferdig og at spillere ikke presses til kjøp.

EA

De omdiskuterte FIFA Ultimate Team-kortpakkene vender tilbake i FIFA 23, har EA bekreftet. Tross mye kritikk mener utvikleren at dette er en del av fotballserien som spillere setter stor pris på.

I en uttalelse til Eurogamer forsvarte utvikleren at den holder fast ved det kontroversielle systemet, der spillere kan bruke ekte penger for å kjøpe kortpakker med tilfeldig utvalgte fotballstjerner i håp om å bygge opp et godt lag.

Slik blir FIFA Ultimate Team i FIFA 23.
EA

– Vi mener oppriktig at Ultimate Team og FUT-pakker, som har vært en del av spillet i mer enn et tiår, er en del av FIFA som spillere elsker. Fans elsker at spillet reflekterer den realistiske spenningen og strategien ved å bygge og drive et fotballag. At vi gir spillere valget til å bruke penger dersom de har lyst er helt rettferdig, skrev EA.

Mye av kritikken rundt lootboksene i FIFA er at det er svært vanskelig å stille et godt lag hvis man ikke åpner lommeboka. EA sier imidlertid at spillet ikke tvinger noen til å bruke penger.

– Det er verdt å nevne at det å bruke penger er helt valgfritt i vårt spill, og vi oppfordrer ikke spillere til å bruke penger fremfor å tjene opp pakker gjennom spilling. FUT-pakkene fungerer likt uansett om man kjøper dem eller om man får de via spilling, og spillere flest bruker ikke noe penger i spillet i det hele tatt, påpeker EA.

Ifølge utvikleren er kun ti prosent av alle FUT-pakker som åpnes kjøpt og betalt for. Det rekker riktignok til mer enn nok salt i maten for EA, som tjener milliarder av kroner på FIFA hvert år.

Praksisen om å selge en sjanse for å få noe bra har blitt sammenlignet med gambling og lotteri av flere. I 2018 la Belgia ned forbud mot loobokser, mens Nederland har strenge restriksjoner mot enkelte typer.

Her i Norge er det enda lov med lootbokser, men flere aktører har bedt om bedre regulering. Forbrukerrådet gikk denne uken ut med en knusende rapport mot praksisen, med krav om at norske myndigheter tar tak i problemet.

LES OGSÅ: – Vi burde være forbannet over FUT, men har blitt vant til denne typen kynisme fra spillbransjen »

Siste fra forsiden