FIFA 23

FIFA 23 slår ny rekord

Spillerne flokker til EAs siste FIFA-spill.

Erling Braut Haaland i front for andre i Manchester City.
EA

EA melder at FIFA 23-lanseringen har ført til en ny rekord i antall spillere. Ifølge spillselskapet skal over 10,3 millioner ha spilt spillet i løpet av lanseringsuken. Dette er en ny rekord for serien.

Til sammenligning maktet fjorårets FIFA 22 «kun» å nå 9,1 millioner spillere i løpet av de 10 første dagene etter at spillet var i salg.

– Responsen fra fansen har vært helt utrolig, og vi er overlykkelige over at spillsamfunnet spiller med sine favorittspillere og lag og mønstrer rekordtall for FIFA 23, forteller EA-topp Nick Wlofyka i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av FIFA 23 »

Siste EA-spill med FIFA-navnet

Med dette ser det ut som om EAs FIFA-serie runder av med en høydare, i hvert fall spillermessig. Som vi fikk vite i sommer blir FIFA 23 det siste spillet fra EA som bærer FIFA-navnet, og setter dermed et punktum for det nesten 30 år gamle samarbeidet. Fra og med neste år døpes serien om til EA Sports FC, etter at EA og det internasjonale fotballforbundet ikke har greid å få på plass en ny avtale.

Forbundet lover på sin side å fortsette med egne fotballspill etter bruddet med EA.

Ingen kritikeryndling

Litt for mye FUT nå, mener vår anmelder.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Selv om FIFA 23 har nådd en ny spillerrekord for serien, kan ikke årets innslag smykke seg med like mye kritikerskryt. På anmeldelsessamlesiden Metacritic ligger PlayStation 5-versjonen av spillet med en score på 76, som er noen poeng lavere enn seriens høydepunkt.

Her på Gamer.no var vår anmelder hakket krassere, og pekte særlig på at den mye kritiserte FIFA Ultimate Team-modusen – der man kjøper kortpakker for ekte penger – gjennomsyrer opplevelsen.

– Akkurat her, som i fotballen generelt, så tar kynismen og grådigheten over så til de grader. Det er her EA skal hente pengene sine, og de skyr ingen midler for å dra ut hver minste lille krone fra lojale spillere, meldte vår anmelder.

LES OGSÅ: EA mener spillere elsker lootboksene i FIFA »

LES KOMMENTAR: – Vi burde være forbannet over FUT, men har blitt vant til denne typen kynisme fra spillbransjen »

Siste fra forsiden