FIFA - EA Sports FC

FIFA lover å lage eget fotballspill etter bruddet med EA

– FIFA-navnet vil alltid være best.

EA

Tirsdag ble det klart at FIFA og EA avbryter sitt samarbeid om å lage fotballspill. Sistnevntes populære spillserie bytter navn til EA Sports FC, fra og med neste år.

FIFA har imidlertid gjort det klart at FIFA 23 – som kommer fra EA senere i år – slettes ikke blir det siste FIFA-spillet.

– Det eneste ekte spillet

FIFA ønsker å satse videre på fotballspill og e-sport.
FIFA

I en uttalelse konstaterte FIFA-president Gianni Infantino at en annen utvikler tar over stafettpinnen etter EA. Akkurat hvilket studio det blir er enda ikke klart, men Infantino er ikke i tvil om at nye FIFA skal lage ketchup av EA Sports FC.

– Jeg kan forsikre dere om at det eneste ekte spillet som har FIFA-navnet blir det beste som er tilgjengelige for spillere og fotballfans. FIFA-navnet er den eneste globale og opprinnelige tittelen. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 og FIFA 26 og så videre – det som går igjen er FIFA-navnet og det vil alltid bestå og forbli det beste.

Videre kunngjorde FIFA at den nåværende avtalen med EA kun gjelder såkalte simuleringsfotballspill. Organisasjonen har derfor allerede gått i gang med flere andre typer fotballspill, som vil lanseres til høsten.

– Interaktive spill og e-sport vokser raskere enn noen annen sektor. FIFAs strategi er å sikre at vi kan gjøre mest ut av fremtidige muligheter og sørge for et bredt tilbud av produkter og muligheter for spillere, fans, medlemsorganisasjoner og samarbeidspartnere, forklarte Infantino.

Bakgrunnen for bruddet mellom FIFA og EA skal være at partene ikke har fått på plass en ny lisensavtale. Tidligere rykter hevder at det var FIFA som satt opp prisen, til et nivå EA ikke ønsket å betale.

LES OGSÅ: FIFA 22 åpner for spilling på tvers av plattformer »

Siste fra forsiden