EA Sports FC - Erling Haaland

Erling Haaland pryder spillesken for EA Sports FC 24

Lekkasje peker ut nordmannen som første frontfigur for EAs nye fotballspillserie.

Gøran Solbakken/Gamer.no

FIFA er ut og EA Sports FC er inn når Electronic Arts drar i gang neste runde med fotballspill til høsten – takket være krangel om rettigheter. Det blir første innslag i serien med det nye navnet, og tilsynelatende er det Erling Braut Haaland som skal pryde spillesken.

Erling Haaland var en av de beste spillerne i FIFA 23.
EA

Etter tre år med franske Kylian Mbappé på FIFA-coveret har EA satset på ungt norsk blod. Det er i hvert fall om vi kan tro en lekkasje signert «billbil-kun» (via Deadlabs) – som er kjent for tidlige avsløringer av spillrelatert informasjon.

Haaland blir i så fall den første nordmannen på spillesken til EAs fotballspill siden Erik Thorstvedt var på fronten av FIFA 95.

22-åringen har de siste årene gjort seg bemerket som en av fotballverdenens fremste stjerner. Etter noen år med herjing i tysk Bundesliga gikk han i fjor til Manchester City, der han med sine 52 mål hjalp klubben med å vinne Premier League, FA-cupen og Champions League.

Hva selve spillet angår har EA avslørt logoen for EA Sports FC, men ellers ikke veldig mye. Flere offisielle nyheter kommer en gang i juli, da vi trolig også får vite slippdato for spillet. Også her hevder «billbil-kun» å sitte på informasjon, og lekkasjespesialisten melder om lansering 29. september.

LES OGSÅ: Etter bruddet med EA skal FIFA-organisasjonen lage sitt eget fotballspill »

Siste fra forsiden