FIFA-poeng blir utilgjengelig i Belgia

EA får ikke lov til å selge FIFA-poeng av belgiske myndigheter

Etter samtaler med belgiske myndigheter har EA besluttet seg for å ikke selge FIFA-poeng.

EA

I november 2017 ble det skrevet mye om «loot» boksen og dens negative innvirkning på spillindustrien. EAs innlegg på Reddit om Star Wars Battlefront II, var blant annet verdens mest mislikte Reddit-innlegg noensinne.

Den belgiske justisministeren kom den gang med en uttalelse om at de ville forsøke å få «loot» boks-praksisen bannlyst med hjelp av EU. Så, i april 2018 kunngjorde han at hvis ikke «loot» boksene ble fjernet fra spillet ville den respektive utgiverne risikere en fengselstraff i opptil fem år og en bot opptil 800 000 euro, cirka 7,7 millioner kroner. I tilfeller hvor mindreårige er involvert kan straffene dobles.

Nå, etter nærmere samtaler og press fra de belgiske myndighetene, har EA bestemt seg for å ikke tilby ikke FIFA-poeng for salg i Belgia.

Selv om vi tar dette skrittet, er vi ikke enige med de belgiske myndighetenes tolkning av loven, og vi fortsetter å lete etter klarhet om dette, uttaler EA i pressemeldingen.

EA vil derfor ikke tilby de belgiske FIFA-spillerne å kjøpe FIFA-poeng. Disse poengene gir spilleren en mulighet til å kjøpe virtuelle pakker som inneholder fotballkort. Endringene vil tre i kraft 31. januar 2019.

Milliardbedrift

I følge forretningsmagasinet Forbes, viser tallene til EA at Fifa Ultimate Team sine mikrotransaksjoner står for halvparten av selskapets digitale salg. Forbes prognose tilsier at Fifa Ultimate Team vil omsette for 14 milliarder kroner i 2019 – kun ved salg av virtuelle pakker.

Hvor stor prosentandel av omsetningen som kun stammer fra FIFA sine virtuelle pakker er uvisst, men i mars 2017 annonserte EAs finanssjef at Fifa Ultimate Team-mikrotransaksjoner bringer inn over 6,7 milliarder kroner i året.

Virkningen av denne endringen på FIFA Ultimate Team i Belgia har ingen vesentlig innvirkning på EAs økonomiske utvikling, står det i pressemeldingen til selskapet.

Siste fra forsiden