FUT - Ukraina

Trodde de fant et lager brukt til kryptograving – viste seg å handle om FUT-mynter

Et stort varehus i Ukraina var fylt med PlayStation 4-konsoller som «grindet» FUT-mynter.

Slik så det ut inne i varehuset: en haug av PlayStation 4 Slim-konsoller på rekke og rad.
Ukrainas sikkerhetstjeneste

Forrige uke meldte flere medier om at Ukrainas sikkerhetstjeneste fant et lagerhus fylt opp med 3800 PlayStation 4 Slim-konsoller. I begynnelsen var antagelsen fra tjenesten at disse ble brukt til å grave kryptovaluta, noe som høres ut som en ganske snedig og lite effektiv metode. Spesielt merkverdig var det at samtlige konsoller hadde spilldisker stikkende ut av diskdrevet.

Det ukrainske nettstedet Delo undersøkte så litt videre, og påstår nå å ha kilder på at konsollene ikke gravde krypto, men ble brukt for å tjene penger på FIFA Ultimate Team. Konsollene skal ha spilt FIFA på autopilot for å få tjent opp spillvaluta, og etterpå skal de ansvarlige ha solgt spillkontoene videre.

Ukrainas sikkerhetstjeneste har så langt ikke kommentert de nye opplysningene fra Delo.

Kritisert spillsystem

Bilde fra varehuset.
Ukrainas sikkerhetstjeneste

FIFA Ultimate Team ser bygget opp slik at man kan bruke penger på å kjøpe kortpakker som med litt hell inneholder sjeldne spillerkort. Oddsen er selvfølgelig ikke svært høy. I tillegg kan man tjene opp spillvaluta som du kan bruke til å kjøpe kort på auksjonshuset i spillet ved å faktisk spille FIFA over tid, men du skal ha investert en del timer i spillet før du tjener opp nok til å være verdt noe.

Det finnes også flust av markedsplasser der man kan kjøpe FUT-mynter, selv om dette strider mot retningslinjene til EA.

FUT-modellen har blitt mye kritisert de siste årene, ofte i forbindelse med diskusjonen om såkalte «loot bokser» er noe som bør reguleres som gambling eller ikke.

Selv om det viser seg at akkurat PlayStation 4-oppsettet ikke er snekret sammen for å utvinne krypto, fant sikkerhetstjenesten også over 500 grafikkort, 50 prosessorer og dokumenter som regnet på hvor mye strøm enheter brukte, så det er ikke umulig at en kryptooperasjon også var påtenkt på et eller annet punkt.

LES KOMMENTAR OM FUT: Vi burde være forbannet over FUT, men har blitt vant til denne typen kynisme fra spillbransjen »

Siste fra forsiden