FIFA 21

EA avviser påstander om at FIFA-spillere presses til å kjøpe loot-bokser

Følger lekkasje av interne dokumenter.

EA

EA har slått tilbake mot en fersk rapport som hevder at FIFA-spillere presses til å kjøpe loot-bokser. Selskapet hevder at rapporten – som kommer fra en såkalt «insider» – bevisst gir et feil bilde av situasjonen.

– Alle veier fører til FUT

FIFA 21.
EA

Det var kanadiske CBC som nylig la frem flere sider fra det som angivelig skal være interne EA-dokumenter. Disse later til å være fra en slags presentasjon, der det blant annet snakkes om hvordan målet med FIFA 21 er å få spillere til å bruke penger på kortpakker i modusen FIFA Ultimate Team (FUT).

Dokumentene refererer til FUT som selve hjørnesteinen i FIFA, og det står at selskapet gjør så godt det kan for å drive spillere til den modusen. «Alle veier fører til FUT», heter det et annet sted, der EA diskuterer hvordan det skal bringe folk fra de andre modusene over til FUT.

– I mange år har de fått gjøre dette og samtidig nektet for at det er sånn det er. I de interne dokumentene sier de imidlertid at «Dette er vårt mål. Vi vil at folk skal pushes til kortpakkemodusen», forteller insideren til CBC.

Dagen etter at rapporten kom ut rykket EA imidlertid ut for å roe gemyttene.

– Feilaktig fremstilling av fakta

I en uttalelse til Eurogamer skriver EA at CBC med vilje fremstiller fakta i saken på feilaktig vis. FIFA-utvikleren benekter ikke at dokumentene er ekte, men hevder hardnakket at spillere aldri blir presset til å bruke penger.

– Vi ser veldig alvorlig på vårt ansvar om å tilby en trygg og morsom opplevelse for våre spillere. Vi oppfordrer ikke unge spillere til å bruke penger i spillene våre, og vi anbefaler på det sterkeste at man bruker familiekontroller for å styre hva slags innhold barn har tilgang på, hvorvidt de kan bruke penger i spillene og hvor mye de har lov til å spille.

Hva de lekkede dokumentene angår påpeker EA igjen at spillere aldri tvinges til å kjøpe kortpakker, og at ordbruken dokumentene aldri hevder noe annet. Utvikleren skriver videre at de fleste FIFA-spillere aldri bruker en eneste krone i spillet.

Likevel er det ikke til å komme fra at EA tjener rått på FUT-modusen, og at kjøp av kortpakker forblir en omdiskutert greie ettersom man ikke vet hva man kjøper. I Belgia er det blitt forbudt å selge FIFA-poeng, mens en nederlandsk domstol nylig godkjente en millionbot til EA ettersom utvikleren nektet å avslutte salg av kortpakkene.

I Norge har lootkister også vært på den politiske agendaen, men ingen endringer eller restriksjoner er foreløpig iverksatt.

LES OGSÅ: EA-ansatt skal angivelig ha solgt sjeldne FIFA 21-kort for tusenvis av kroner »

Les også
Anmeldelse: FIFA 21

Siste fra forsiden